Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Vapaa päiviä





Kun koittaa kaunis kevätsää, sulaa rinnan jää....siltä ainakin tuntuu :)
Vaikka nyt kyllä ottaa pannuun, kun äsken kirjoitin jo melkein koko postauksen, ja sitten kävin toisella sivulla, olin kyllä painanut tallenna nappia, mutta kone ei sitä tallentanutkaan...:(



Eilen oli siis vapaa päivä ja ihanan kaunis ja lämmin sää. Siivosin ja poistin samalla kirjahyllystä tällaisen kasan kirjoja pois vietäväksi.







Osa vanhempia, osa uuden veroisia, joita vaan ei tule enää toista kertaa luettua, hyvä jos ensimmäisen kerran, tai sitten sekin jäi kesken.Osa kirjaston poistomyynnistä, osa kirppikseltä, osa uutena ostettuja tai jostain saatuja. Ollaan miehen kanssa molemmat "kirja-ihmisiä", niin kyllä niitä sitten kertyy.


Eilen myös nautittiin säästä grillamalla ja juomalla pannukahvit ulkona.Näissä maisemissa, kyllä on vielä avraa, kun ei ole lehtiäkään puissa.






Polkupyöriäkin tuli kokeiltua (miehellä oli kumi mennyt puhki). Öljyautokin kävi ja toi öljyä 1000 litraa. Jos hyvin käy niin pärjätään sillä taas vuosi, niinkuin yleensä, kun lämmitetään niin paljon puilla.
Illalla olimme vielä seurakunnassa.


Tänään on tullut keittiössä pestyä ikkuna (ei vielä kyllä ihan ulkopuolelta)ja vaihdettua verhot, pyyhittyä pölyt ja jotain esineitä siirreltyä siellä.Laitoin taas vaihteeksi tarjottimia ikkunan päälle.






Siellä aiemmin olleista nämä kaverukset pääsivät hyllyyn.






Elmon kanssa kävin pienellä metsälenkillä, nämä kuvat sieltä.





Joen solina oli rauhoittavaa ja metsä näytti satumaiselta, vaikka ei se tunnelma kuvasta välity.






Päiväkahvin join taas kuistilla, joka edelleen on siivoamatta...Tämä kahvittelukaveri vei kokonaan vähäisen pöytätilan.














Hipsu jäikin sinne nukkumaan sitten, samoin Busse, joka muuten nukkui ulkoaitauksessa silloin kun kävin Elmon kanssa lenkillä, nyt se nukkuu sohvalla...taitaa alkaa olla jo vanhus, 12 v.On tullut vaivojakin.
Kuistilla olikin nyt 16 astetta lämmintä, aurinko oli niin hyvin lämmittänyt.


Tässä muuten Bussesta kuva eräältä päivältä. Vanha herra se siinä tukee leukaansa tyynyyn :)





Pihalla on tulppaanin alkuja :)





Kevät-terveisin Sesse


sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Huvia ja kasvatusta





Eiliseltä vielä pari kuvaa, eli kevään ensimmäiset kahvit kuistilla :) Ulos en viitsinyt mennä kahville, vaikka ensin meinasin, mutta tuuli oli niin kylmä. Kuistilla on sentään seinät ympärillä ja lämpöäkin taisi olla joku 11 astetta siellä.Kuistia ei ole vielä siivottu talven jäljiltä, joten siellä on kaikenlaista ylimääräistä rompetta, tämä nurkkaus on kuitenkin kuistin siistein osa :)






Meillä hajosi kahvinkeitin muutama päivä sitten, mutta pyrähdin vinttiin ja siellähän oli (mitä ei olisi :)meiän mökki-aikainen keitin termoskannulla. Joten olemme nyt käyttäneet sitä.Tuossa kuvassa tuo kannu.
Voileivät ja keksit kahvin kanssa maistuivat mainioilta kuistilla ja kaksi koiraa oli tietysti änkeytynyt viereen kerjuulle...no, olipa seuraa, kun mies on ollut viikonlopun poissa.



Tänään kasvatin (lue kylvin) muutamia uusia siemeniä purkkeihin ja siinäpä olikin sitten miettiminen mihin niitä purkkeja laittaa...ylös en uskaltanut viedä, koska en välttämättä muistaisi niin usein käydä siellä kastelemassa niitä.
Joten alas eriskummallisiin paikkoihin niitä laitoin.

Tässä munakenno kasvatusta olkkarissa.






Makkarissa kukkien kanssa





Tämä myös makkarissa.






Ja keittiön ikkunalla kaupan salaatit jatko-kasvatuksessa. Tuohon kapealle ikkunalaudalle ei uskalla paljon mitään laittaa, kun kissat aina katselevat siitä ulos.





Vielä muutama purkki on makuuhuoneen komeron päällä.


Tänään on ollutkin pilvinen päivä.Keitin mehukeittoa ja kohta aion keittää puuroa, jonka kanssa sitä voi syödä.
Mehut eivät ole oikein tehneet kauppaansa, niin hyvä kun pullollinen meni tuohon, kun keitin sen keiton sekä tein kannullisen mehua.


Sunnuntai terveiset täältä! Onneksi on vielä huomennakin vapaata :)

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Korkean taivaan alla





Tänään sai herätä siihen, että taivas oli sininen ja korkealla...kyllä sitä on niitä harmaita pilviä matalalla raahustanutkin. Eilenkin satoi rännän sekaista vettä, kun päiväkodin pihalla oltiin, kyllä oli lapsetkin märkiä kun sisälle mentiin, vaikka oli kurahousut ja hanskat..sadetakkeja ei oltu arvattu laittaa, kun sade alkoi vasta ulkona.
Onneksi päiväkodeissa on hyvät kuivauskaapit.



Tänään on sitten imuroitu ym lauantain tapaan.Hain vintistä aiemmin värikkään oviverhon ja sain tänään sen "hapsut" selviteltyä ja laitoin sen olohuoneen pikku ikkunaan.















Tuosta tuli mieleeni, että mun tytön entinen poikakaveri oli sanonut musta, että olen "hippityyppi". No, tuo verho todistanee asian :)


Eilen kun olin kaupungissa töissä, niin jäin sitten taas suoraan sinne ennen seurakunnan iltaan menoa.Niin kerkesin pikaisesti, kaiken muun ohessa, poiketa kirppiksellä. Tässä löydöt:





Ei hinta huimannut päätä...vaaleanpunainen ruukku 0,50 e, 6 metallista leivosvuokaa 0,50 e sekä kortti/muistilappu-pidike 0,20 e.
Sininen tarjotin on vain kuvaus-rekvisiittaa eli vanha.


Tässä aiempi kirppis-ostokseni kukka-amppeli.





Narsissini sai mennä "jäähdyttelemään" kuistille, nyt kun ei ole pakkasta.





Näihin kuviin, näihin tunnelmiin! Nyt pitää lähteä syömään...nälkä alkaa vaivata naista hilpeää..

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kuvia ja muistoja




Tänään vain kuvia, jotka tuovat mieleeni kauniita muistoja ja hyviä oloja.





Nuo kuvat meidän pikkuriikkiseltä kuistiltamme, joka ei kyllä nyt ole noin siisti.
Tämä alempi kuva entiseltä mökiltä, sen kesäiseltä saunalta,ikävä tuli sitäkin.




Tämä kuva vanhan mökin portailta.





Ei enempää, kone ei jaksa kunnolla ladata. Hyvää tiistai-iltaa, sijaisuus loppui nykyisessä paikassa ja alkaa taas paikasta toiseen juokseminen...ilmankos oli taas vatsa kipeä ja sekaisin...stressimaha :(

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Lauantai nyt lumen toi...


Tänään myöhään aamulla herättyäni sain kuulla isännältä, että ulkona on lunta. Kun aukaisin makkarin verhon, niin valkeus oikein häikäisi silmiä.
Sen jälkeen soikin koko aamupäivän päässäni päiväkoti-laulu:" Koska luistellaan ihan muuten vaan, kun maassa on lunta ja pakkasta, koska luistellaan ihan muuten vaan? No tietenkin talvella!"





Luistelemaan en sentään mennyt, vaan aamupalan jälkeen oli edessä lakanoiden vaihto ja niiden laitto koneeseen, pikainen siivous sekä tiskikoneen laitto päälle myös.
Myöhemmin käytiin kahviossa, syömässä pientä purtavaa,sekä ruokakaupassa.



Aika hiljaista on ollut täällä blogi-rintamalla, ei ole ollut aikaa postailla eikä paljon lueskella muidenkaan blogeja, lisäksi loputkin halut on vienyt tuo bloggerin oikkuilu.Ja mitäpä tässä olisi syytä kirjoitellakaan, kun ei elämässä ole mitään erikoista...töitä ja kotitöitä vaan..Kevättä odotellaan...kiinanruusukin leikkasin, kun se oli semmonen rimpula, kukka pääsi maljakkoon.Tuossa ylemmässä kuvassa miehen tuoman pajunkissa-oksan kanssa :)






Viime viikonloppuna kävivät sentään kaksi tyttöäni ja toisen kaksi nuorempaa lasta.Se oli ihan kiva <3 Tytöltä sain tämän hauskan tiskiharjan, joka sopii niin hyvin blogi-arpajaisista aiemmin voittamiini kauniisiin kumi-hanskoihin :D




Tällä männä viikolla oli peräti kolme seurakunnan tapahtumaa joissa olin paikalla.Ti, to ja pe-illat meni siellä...(tottapuhuen aloin jo kaivata vapaa-iltaa :)Eilen näin siellä kyllä yhden ystäväni, joka oli piristävää kyllä.



Tänään pitäisi käydä vielä lenkillä, jos saan aikaan, sekä illalla on taas luvassa saunaa ja jäätelöä...
Kaupalta ostin itselleni piristykseksi hyvän lehden ja sitä jo lueskelin.(Siinä oli varsinkin yksi sisustusjuttu tosi kiva). Sekä tämän keväisen narsissin.





Loskaista lauantaita täältä, jos lähtis lenkille...

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kummallista...

Mun eilinen blogi ei vieläkään oo blogiluettelosssa, miten se voi kestää melkein vuorokauden???

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Vuodet vierii...




Kuten olemme huomanneet (monet), että mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sitä nopeammin aika rientää. Tämän postauksen kuvien aiheet ovat vanhoista Kotivinkin kalentereista.Olin aikoinaan kova Kotivinkki-lehden lukija ja lukijat saivat myös tilata itselleen kirja-kokoisen kovakantisen kalenterin. Itselläni tuli niitä tilattua vuosina 1994-2000.
Tuo alkukuva on vuoden 1998 maaliskuulta.(Aika söpön romanttinen :)





Tuntuu, ettei 1990-luku ole kaukanakaan takana päin, mutta kun sitten ajattelee, että nuorin lapseni on syntynyt 1996 ja toiseksi nuorin 1992, eli näiden kalentereiden aikaan...niin johan siitä on kulunut vuosia.. koska nyt poika on 21-vuotias ja tyttö 18.





Moniin kalentereihin olin myös itse lisännyt sisäkansiin (ja joskus päällikansiinkin) kuvia ja Raamatun kohtia.Jotka rohkaisivat minua ja antoivat tulevaisuuden toivoa, kun monesti oli vaikeaa.









Ja Jumala on ollut uskollinen! Pitänyt huolta päivästä päivään.





On taas tullut ajateltua menneisyyttä siksikin, kun yllättäen tapasin lapsuuden koulukaverini päiväkodissa jossa olen nyt ollut sijaisena. Emme kylläkään toisiamme enää tunnistaneet, kun olimme olleet 9 ja 10-vuotiaina parhaita kavereita vuoden, kunnes hän vaihtoi taas koulua. Olemme sentään jonkun verran tuosta ajasta muuttuneet. (Vähän vain :D)
Jutellessamme kävi vain ilmi, että olimme samasta paikasta kotoisin ja että olimme vuoden ajan olleet samassa koulussa.Ja nyt olemme hetken aikaa työtovereita :)





Maaliskuu jo maata näyttää...se pitää paikkansa, täällä ei muuta näykkään kuin maata :)







Hyvää maaliskuun toista viikkoa vuonna 2014 <3 (Kuva kylläkin vuoden 2000 kalenterista).





tiistai 4. maaliskuuta 2014

Laskiaista



Tänään oli vapaata ja käytiin miehen kanssa ruokailussa (luterilaisen srk:n), jossa oli tarjolla oikein laskiaisruokaa: Hernekeittoa ja jälkkäriksi kahvia ja sydämen muotoisesta munkista tehty laskiaispulla eli munkki kermavaahdolla...oikein maukas kaloripommi :)


Sen jälkeen poikkesin kirppiksellä, paljon oli tavaraa ja ihmisiä...minä vaan en löytänyt oikein mitään mielenkiintoista. Ostin vain kukka-amppelin ja pakkauksen teippirullia.


Kävimme myös eräänlaisessa "halpakaupassa", kun mies osti pakkausteippiä, niin yht´äkkiä mulla tuli mieleen, että munhan on pitänyt kysyä pois laitettuja tapettinäyte-kirjoja askarteluun...no kävipä tuuri...sain kaks isoa tapettikirjaa ja lisäks eräänlaisen pienen rullaverhon, joka oli kanssa pois menossa :)



!


Kohta tulee uutiset, katsotaan mitä uutta sieltä tulee... Hei-hei!

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Murheenkryyni ja kevätmieli




Tervehdys taas! Niinkuin joskus olen maininnutkin, olen siitä lähtien kun tähän muutettiin odottanut lattiaremonttia olohuoneesen...eli reilut kolme vuotta.
Meillähän on olohuoneen muovimatto tosi surkeassa kunnossa, useammasta paikasta paikkailtu pienillä paloilla sekä yhdellä vähän isommallakin (ja erivärisellä :( )Myyjä silloin kertoi, että hänen isänsä työpöytä oli ollut tuossa ikkunan vieressä ja lattia tuolin alla oli kulunut puhki.






No, eipä vielä ole lattiaremonttia saatu kuin keittiöön, kun sitä muutenkin rempattiin. Mua on tosissaan harmittanut tuo eriväri-paikkaus ja kun se on ollut niin leveä, ettei ole pystynyt sitä maton allekaan piilottamaan.
Nyt yhtenä päivänä huomasin, että ilmastointiteipit, joilla se oli laitettu kiinni olivat menneet ajan kanssa niin rullalle, että saumat tuosta paikkapalasta olivat irronneet...niinpä kurkistin sinne alle ja huomasin, että ne kaksi reikää eivät välttämätta tarvitsisikaan noin isoa paikkapalaa. Ajattelinkin, että kun tulee viikonloppu, otan sen kokonaan pois ja laitan kapeamman paikan, että voin piilottaa sen maton alle :) Kun edelleen elän toivossa, jospa se lattiaremontin aika koittaisi ensi kesänä! Eli tää on toivoittavasti vain väliaikais ratkaisu.




Toinen asia jonka silloin myös huomasin on, että meillä on lautalattia, nyt se on todistettu!




Kovasti sain kyllä tuossa "pikaremontissakin" työskennellä, kun teipeistä jäi niin kovasti liimaa lattiaan...loppujen lopuksi miehen vihjeestä (kun hälle laitoin viestiä) sain liimat pois valopetroolilla.
Ja nyt on paikkaa vähän kavennettu ja se jää maton alle...juuri ja juuri!









Kun mies on näytelmäharkoissa, piti tietysti taas sisustaakin. Eli siivouksen yhteydessä muuttaa värimaailmaa keväisemmäksi :)
Inspiraatio-lukemisena on parina päivänä ollut nämä...




Ja tässä muutama kuva meiltä, kevätmielellä :)





Peitto vintistä ja tyynyn päälliset aiemmin edesmenneen Tiimarin alesta ostettuja.


















Ja tällaistakin vielä...




Työpaikan läheisessä S-Marketissa oli irtokarkit puoleen hintaan :D Makoisaa lauantai-iltaa <3