Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kone ongelmia






Hyvää sunnuntaita!

Eilen iloittiin Suomen lätkä-pronssista ja vauhdikkaasta ottelusta.Nettiin sen sijaan ei päässyt koko päivänä, kun yhteys ei pelannut...sama juttu oli viime lauantaina. Silloin, niinkuin nytkin sunnuntaina meni sitten nettikin päälle, kummallista!! Kohta pitää ottaa yhteys DNA:han jos moinen jatkuu.


Eilen meillä kävi myös vieraita, ystäväni Espoosta poikansa kanssa. Mukana olivat myös hänen kaksi koiraansa, joten koirillakin oli seuraa :)Hyvin ikävä sää oli, kuraista ja vettä/räntää satoi.Myöhemmin iltapäivällä, kun ystäväkin oli jo jatkanut matkaa Turkuun, ilma selkeni ja sen kunniaksi lähdin sauvalenkille. Jokseenkin jähmeältä ja ikävältä tuntui lenkki nyt, piti suorastaan pakottaa itsensä eteenpäin.Kaikenlisäksi kun normaali lenkkitie oli jäässä, niin piti kävellä isolla tiellä, jossa autot pyyhkivät ohi koko ajan...siinä kun ei ole kävelytietä.Tuli suorastaan ikävä kaupungin kävelyteitä :)



Kauppareissulla tuli bongattua ja ostettua kokeeksi tällainen lehti, oletteko huomanneet? Kotiblogit.





Ei nyt välttämättä ollut minulle mitään erikoisen kiinnostavaa kuitenkaan, mutta tulipahan kokeiltua.
Eilen kun kävimme jo ennen lätkä-ottelua saunassa, laitoin sen jälkeen pesukoneen päälle, ja kun siinä on se vika, että se sammuu aina ennen linkousta, niin unohdin täydellisesti koko koneen ja tänään huomasin, että se odotti yhä linkousnapin painamista....no, tulipa sitten tänään lingottua ja ripustettua kuivumaan :D Vanhuus ei tule yksin!



Huomenna sitten taas töihin, onkin nyt koko viikko töitä samassa paikassa ja loppuviikosta muutakin aktiviteettiä eli kylätalon tilaisuus kahvituksineen, seuraavana päivänä pyhäkoulu ja srk:n siivousvuoro...mutta toivotaan, että virtaa riittää :) Kevätkin on jo ihan oven takana, ainakin kalenterin mukaan.


Pirteätä viikkoa kaikille!








torstai 20. helmikuuta 2014

Tuokioita ja kuvia





Ollaan jo torstai-illassa, äkkiä se on loma kohta mennyt. Joka päivälle on ollut jotain menoa, niin etten vieläkään ole siivonnut, vaikka siihen piti lomalla käyttää vähän enemmän aikaa. Huomenna olis tarkotus :)

Eilen olimme ystävien kanssa kirppiksellä ja kahvilla, halvalla siitäkin selvisin, ostin vain vihreän posliinisen kukkamaljakon (hinta 1 e), montakohan kukkamaljakkoa minäkin tarvitsen...mutta se näytti ihan siltä, että olisi kaunis tulppaanikimpun alla :)
Mies osti kirjan, sekin oli euron.






Tänään kävin kierrätyksessä pitkästä aikaa, kun olimme kaupungissa. En nyt kuitenkaan mitään löytöjä tehnyt ja kun mies oli mukana niin ei ollut aikaakaan niin kaikkea tutkia. Ilmaistavaroista sain kuitenkin tämän kivan lastenlaulu-kirjan sekä puuhenkareita.






Istutin eilen jo muutamia "koe-siemeniä" sekä yhden sipulikukan ja vaihdoin pariin kukkaan samalla mullan.Kun nyt vaan muistais noita siemeniä kastella...Hengarivaatteetkin tuli illalla käytyä läpi ja kassillinen menee pois. Sekä pari pieneen tuunaukseen.






Kaikki kuvat ei taaskaan liity varsinaisesti aiheeseen, on vaan tullut otettua.


Muistakaa, että aina on tilaa vielä yhdelle :)






maanantai 17. helmikuuta 2014

Väriä elämään

Vapaata tässä vietetty ja yritetty myös saada jotain aikaankin olympialaisten katselun ja lukemisen lomassa.
Eilen olin tyyväinen kun sain vihdoin useat parsimista odottavat villasukat parsittua.Kylässä myös käytiin.
Tänään innostuin vaihtamaan pikkuiseen makkariimme toisen verhon ja samalla vaihdoin myös päiväpeitteen (entinen meni pesuun ja korjaukseen koirankuonolaisten takia, olivat mokomat kynsineet sitä).


Tämä värikäs tilkkupeitto on äitini tekemä joskus aikoinaan.







Verhoksi laitoin ison pöydän aikaisen liinan, josta tykkään.











Tuo on joskus kierrätyksestä ostettu, tykkään :)



Sinivihreään teemaan sopivat myös siellä olevat hyllyni ja lokerikkoni.











Myös tämä eilen tekemäni neulatyyny sopisi väriin :)






Ulkona vähenee viimeisetkin lumet...harvinainen talviloma sää.

lauantai 15. helmikuuta 2014

Ystävänpäivä tuli...ja meni...

...minä tuskin kerkisin mukaan :)

Mutta ihanaa ystävät kun olitte kommentoineet, ettekä mihinkään kadonneet :D


Tänään ei toiminut koko nettiyhteys puolinpäivin, vaikka pitkään yritin. Läksimmekin sitten, suomen hopeamitalli-viestin ja sitä ennen miehen seuraaman jääkiekon jälkeen kauppaan ja jätepisteelle.Ja kävimme samalla syömässä kahviossa, minä ihanan lämpimän kanaleivän ja mies pitsan palan.Näin lauantain kunniaksi.

Nyt äskeisen päivälevon ja päiväkahvin jälkeen päätin kokeilla uudestaan nettiä ja kiva kun toimii!
Mies menee juuri laittamaan saunan lämpenemään, tuttavat tulevat taas saunaa "lainaamaan". Ja tietysti käymme itsekin.


Tässä yhtenä päivänä, kävin kävelyllä. Oli harmaa pilvinen päivä. Otin kuvan tästä samasta maisemasta, kuin on kalenterissani viime vuoden helmikuussa otettu kuva...vähän eroa.



Viime vuosi helmikuu






Tämä vuosi helmikuu






Samalla lenkillä otin nämä kuvat tien pätkällä jossa oli kissojen, koirien ja jänisten jälkien lisäksi näitä "sydämellisiä" jälkiä. Olen ajatellut niiden olevan peuran jälkiä, olenko oikeassa?





Lähikuva






Ei enempää tällä kertaa. Nyt olisi paljon mielenkiintoista luettavaakin. Kirjastosta Hakekaa kätilö eka osa sekä Kristillisen kirjakaupan alesta elämänkerta-paketti: 16 elämäntarina-kirjaa noin 27 e postikuluineen,ei paha! Paketti tuli eilen :)Me miehen kanssa tykätään molemmat lukea elämän tarinoita.


Siunauksellista lauantaita <3




keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Kadonneet lukijat


Huomasin eilen, että mun lukijat ovat kaikki kadonneet....eli koko lukijapalkki, ihan itekseen...törkeetä!Kuka näitä muutoksia tekee??? Tuossa lukee kyllä lukijat, mutta ei sen takanakaan ole ketään, eikä ilmeisesti kukaan voi liittyäkkään lukijaksi, mikä nyt eteen Pinneberg?


Onks kelleen muulle käyny samoin?



Tämän päivän kuviksi laitan viime viikonloppuna valmiiksi saamiani käsitöitä eli sisustus-sydämiä ja lintuja. Kyllä ne kauan olivatkin keskeneräisenä...onneks tuli vihdoin inspis tehdä ne loppuun.
Kaikki ovat kierrätys materiaaleista. Kankaat ovat kaikki joko käytettyjä tai uusia ilmaiseksi saatuja paloja, nauhat ovat myös joko saatuja tai kirpparilta ostettuja tai jostain entisestä vaatteesta talteen otettuja, samoin muut koristeet. Vanukin on entisestä pestystä tyynystä...että ihan kierrätettyä :)





















Omat suosikkini ovat vaaleanpunainen ruusu-sydän sekä linnut.


Myös Hipsukin on oikeastaan kierrätetty, sehän oli ensin tyttöni kissa :D Puhumattakaan täkistä jonka poimuihin se on hiipinyt, se kun on ainakin kolmannessa kodissaan, onni minulle sekin.





Keskeisen viikon terveisin Sesse

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Arvaa harmittiko...., mutta myös lintujen laulua ja ihania kesäkukkia






Hyvää sunnuntai-iltaa! Tänään kuvat ovat vanhoja kukkakuvia koneelta, kun ei juurikaan ole tullut uusia nyt otettua.

Otsikko liittyy siihen, että jos muistatte että "ennenvanhaan" mulla oli vaatekaappina olohuoneen komero, jossa on vain vaatetanko. Ja hyllytilana mulla oli pieni hyllykkö komeron lattialla ja pari koria pikkuvaatteille eli alusvaatteille ja sukille.







Ja olin niin iloinen välillä kun mulla oli tytön entinen vaatekaappi hyllyvaatteille ja tankokaapissa oli vaan hengarivaatteet ja komeron lattialla käytössä olevien vaatteiden pino sekä kenkäteline.
Valitettavasti ollaan taas palattu entiseen, koska mies tarvitsi vaatekaapin tänne alas, ettei tarvitse kipeällä jalalla kiivetä rappuja yläkerran kaapille, joten luovutin hyllykaapin hänelle ja palasin itse takaisin entiseen täpö täyteen kaappiin, kenkäteline meni vinttiin kesäkenkineen.
Mutta mitäpä sitä ei rakkaansa vuoksi ..ja niin edelleen...






Mies kävi perjantaina ortopedillä ja nyt pitäisi muutaman kuukauden sisällä päästä tekonivel-leikkaukseen.
Itse olen pähkäillyt työjuttuja, kun on ollut pari vaihtoehtoa esillä ja mielessä, mutta luulen että jatkan tällä entisellä tyylillä ainakin kesään asti. Ja yritän nyt tehdä sen neljä päivää viikossa töitä ja kolme päivää vapaata, että palautuu viikonloppuna.
Viime viikollakin olin vain sen neljä päivää töissä ja silti olin tosi väsynyt lauantaina, en jaksanut edes siivota ja oli pakko nukkua kunnon päiväunetkin, vasta sen jälkeen alko olla normaali olo.Yritän nyt sitten huomenna siivota aamupäivällä ja iltapäivällä onkin fysioterapia.







Tänään linnut lauloivat ulkona, mikä oli ihanaa! Kävin sauvalenkillä, onneksi en lähtenyt kumisaappailla, niinkuin ensin meinasin, vaan laitoin kunnon kengät. Tie oli nimittäin niin jäinen, ei olis kumppareilla pysynyt pystyssä. Oli oikein "Liisan liukkaat ja Kaisan kaljamat" vaikkei ookkaan marraskuu. Tarkkana sai olla ja onneks sauvat tuki.
Nuorin tyttönikin saavutti täysi-ikäisyyden viime viikolla.Joten nyt sitä ollaan aikuisten lasten äiti, ainakin noin virallisesti.






Mies lähti taas kokeilemaan onnistuuko sählyn peluu, kyllä oli ainakin viime sunnuntaina pelannut.Hän kun on niin liikkuvainen luonnoltaan, niin on kärsinyt siitä, ettei ole päässyt juoksulenkeille eikä sählyn peluukaan ole aina onnistunut.






Hyvää alkavaa viikkoa juuri sinulle!

maanantai 3. helmikuuta 2014

Maanantain höpinöitä





Tänään poikettiin Kasvihuoneilmiössä, jossa ei olla vähään aikaan käytykään, vaikka se on täällä lähimaastossa. Ainut saalis kyllä tällä kertaa oli nämä kolme valokuvaa ja kanien söpöilyn seuranta.Olihan siellä ihania kirjoja, mutta näillä rahavaroilla ei nyt niihin kuin salaa vilkaistu.






Kahvilla sentään käytiin, mutta sekin muualla. Suht halvalla, kaksi kahvia + kaksi laskiaispullaa yht. 3 e.(Tosin sillä rahalla olisi saanut jo kaupasta paketin kahvia).Mutta "ulkona kahvittelu" onkin vaihtelu-asia, ja samalla sai lukea päivän lehden.







Huomenna taas töihin tuttuun paikkaan ja ylihuomenna toiseen.Sauvalenkillä kävin pitkästä aikaa, ihmeen hyvin se sujui, vaikka olkapää on kipeä ollut. Tosin se "riipaisee" vain määrätyissä asennoissa.Alkaa olla ihan "romuna" kun millon mikäkin paikka on kipeä. Muisto noin 10 vuotta sitten: Olin töissä ja kuunneltiin siellä radiota samalla, niin radiossa sanottiin että: " Jos olet täyttänyt 40 ja heräät jonakin aamuna ja huomaat ettei satu mihinkään, niin olet kuollut" :D
Nauratti jo silloin, kun oli niin "totta".Siitä puhuttiin sitten toisten keski-ikäisten naisten kanssa.





Ulkona oleva kanerva on jo ihan ruskistunut, mutta kuistilla oleva on pysynyt vieläkin punaisena.Ja Busse on aina vaan väsynyt :)







Mallikasta maanantaita!





lauantai 1. helmikuuta 2014

Luminen lauantai





Tänään on tainnu miltei koko päivän sataa lunta. Mies oli aamulla jo lumitöissä, kun meikäläinen vasta heräsi. Minä myöhemmin vaan työntelin lintulaudalle pienen polun, kun lisäsin sinne siemeniä. Huomasin samalla, että talipallot oli lopussa varastostani, oli niitä vielä pari "automaatissa" jäljellä.



Päivällä tehtiin miehen ja koirien kanssa vaan ihan pieni lenkki.
Vaatekaappini (eli takki-kaappi, keittiön komero), oli niin täynnä ja sotkussa...






...se piti siivota. Vein sieltä pois (eli vinttiin) kaksi syystakkia, kaksi liiviä ja kassillisen kaulahuiveja, pipoja ja hanskoja.Vielä nuita jäi jäljellekin :)...seitsemän talvitakkiakin ja kasa kaulahuiveja ym. Kahdet kengät vein toiseen vaatekomeroon, niin että tuohon kaappiin jäi vaan muutama pari talvisaappaita ja työsandaalit.Kyllä se kuitenkin vähän siistiytyi :D




Vaatekappini "yllätys" on varmaan kukkamulta-pussi, joka siellä asustaa...ihan siitä syystä, että on poissa silmistä, mutta kuitenkin lähellä ja eikä multa ole jäätävän kylmää (niinkuin ois eteisen komerossa ollessaan).


Tänään tein ruuaksi pitsaa pakasteesta otetusta joulukinkun lopusta + tonnikalan rippeistä.Lisäksi tomaattimurskaa, pieneksi hakattua valkosipulia, mausteita ja kahta erilaista juustoa raasteena.

Ja kun kerran lämmitin uunin, niin tein myös vadelma-piirakan, josta söimme jo palat kahvilla ja illalla otamme lisää (sauna)jäätelön kera, nams!





Lopuksi Rasmus, joka näyttää aivan siltä, että älkää häiritkö mua.





Suloisia unia teillekin ensi yönä!