Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 6. marraskuuta 2014

Ideoita keittiön kaaokseen ??


Tänä aamuna taas katselin keittiön kaaosta ja mietin miten sen saisi toimivammaksi. Siksipä kyselen teiltäkin ideoita. Älkää kuitenkaan sanoko, että tiskit pitää laittaa samantien tiskikoneeseen...sen kyllä tiedän...toteuttaminen vaan puuttuu .. no kyllä mä ne kohta sinne laitankin.:)Keittiö on vaan niin pieni ja vaikka pari vuotta sitten olleen remontin myötä se tuli jo puolet käytännöllisemmäksi, niin jotain tarttis vielä tehdä.Tässä siis muutama selventävä totuuden mukainen kuva aamukaaoksesta. Kuten näette tiskipöytä täyttyy kaikesta...pesuaineista, keittiön pienkoneista (kahvinkeitin, vedenkeitin ja leivänpaahdin, niihin menee jo suurin osa tiskipöydän vapaa tilasta, kun ei niitä saa mihinkään muualle), että vaikka tiskit olisivat jo koneessa, niin tiskipöytä olisi jo puoliksi täynnä.

Huomaatte myös miten kapea ikkunalauta on tiskipöydän (ja tiskikoneen) vuoksi...siinäkään ei juuri mitään voi pitään ja sen keskitila pitää olla vapaa, kun kissat siihen hyppävät katselemaan lintulaudalle.
Toinen murheen paikka on puuhellan päällys, joka pitäisi jo periaatteessa olla tyhjä, kun lämmityskausi on jo alkanut. Onneks nyt on ollut niin lämmintä, ettei olla vasta kuin kerta, pari sitä aamulla lämmitetty. Siinä on sitten koiranraksut (vihreässä kattilassa) ja kissan raksut (mansikka kuvioisessa purkissa), leivän leikkuu lauta, pesuvati, vesipannu...ja jotain muuta, jonka siihen laskee käsistään kun mitään muuta laskutilaa pikkuisen ruokapöydän, tiskipöydän,puuhellan ja sähköhellan lisäksi ei ole.
No en ihan totta puhunut tuosta laskutilasta, onhan keittiön ainoissa vapaissa paikoissa vielä pieni vanha lipasto, jonka päällys on pääasiassa miehen tavaroille ja samoin kaksi ylimpää laatikkoa, kahdessa alimmassa laatikossa mulla on servettejä ja keittokirjoja ja muita ruokaohjeita ja lipaston alla puulaatikko kierrätettäville, jonka tyhjennän aina välillä eteisen komeroon. Sekä komeron oven ja keittiön oven välisessä rakosessa lokerikko koreineen.
Tuokin lokerikon päällä oleva kori pitäisi olla tuossa lokerikon ylimmässä lokerossa, mutta mieheltä jäänyt tuohon kun siinä on hänen hygienia tarvikkeita.
Noiden kaikkien lisäksi huoneessa on siis pieni ruokapöytä, 4 tuolia, ja seinillä pieniä hyllyjä ja tietysti sähköhella, joka on olohuoneeseen johtavan oviaukon vieressä.
Tämä kuva on otettu olohuoneeen puolelta.
Olen tuota keittiötä miettinyt usein, vaan ei ideamylly oikein raksuta. Sitä tulee sokeaksi omille paikoilleen.Ja kun idean pitäisi olla jotenkin helposti toteutettavissa, ettei mitään remonttia kuitenkaan.


Muuten tässä ei mitään kummempia, askarreltua, ommeltua ja neulottua on tullut.Kirppikseltä ostin kaksi askartelu lehteä ja toisessa olleen tölkkinipsu-askartelun ohjeella tein ensimmäisen tölkinavaaja-koruni. Kysessä on rintakoru, (tai muuten koristeeksi johonkin), neula vielä puuttuu.Pöllökin sai kaverin :)

Nyt on iltaisin niin pimeää, että kaivakaa heijastimet esiin, ettei pöllöillä pimeässä :)

14 kommenttia:

 1. Voi että, ei minullakaan raksuta. Minulla on keittiössä ylisuuri pöytä, niin suuri, että se on ärsyttävästi tiellä. Kumminkin sille saa laskettua hyvin tavaraa. Mietin, että saisiko tuohon ikkunan eteen järkevämmin pöydän asetettua, mutta siellä tulevat komeroiden kaapinovet vastaan toisella puolella. Ihanaa muuten, että teillä on tuollaiset vanhat kaapit tallella!
  Eipä ole vahoissa taloissa mietitty sitä tavaramäärää, joka nykyään on. Keittiölaitteitakin on niin paljon nykyjään, mutta kun ei ilmankaan osaa olla. Tsemppiä, toivottavasti tulee hyviä ideoita.

  VastaaPoista
 2. Joo pöytääkään ei voi laittaa ikkunan eteen asti tai muutakaan kaappia, kun tiskikone pitää sopia aukenemaan ja samoin komeron ovi :( Tietysti mulla hamsterilla on liikaakin tavaraa..mutta tosiaankin nuo keittiön pienkoneet on hyvät olemassa :)

  VastaaPoista
 3. Voi kuule, ajatteleppa tuohon tiskipöydälle vielä lisäksi kissanruokakupit ja -purkit neljälle kissalle, niin tiedät mimmoinen on kunnon kaaos. Semmoista meillä on =D Milläs sen kaaoksen selättää kun ei kertakaikkiaan ole tilaa mihin piilottais. Vaan pöllöt sulla on soman näköiset siinä sohvan reunalla istuessaan ♥

  VastaaPoista
 4. Niinpä niin Sude :) Pöllöt ne täällä pöllöilee :D

  VastaaPoista
 5. Tuttu juttu - laskutilaa ei ole koskaan tarpeeksi - ja nyt vielä, kun olen täällä kotona levitellyt koko yläkerran kaikki mahdolliset tasot täyteen tavaroita, joita saatan tarvita sairaslomani aikana - kun ei oikein se tavaroiden noutaminen tuolta alakerrasta onnistu ja kun en oikein mitään pysty noiden kyynärsauvojen kanssa kantamaan;)
  Saisiko teillä tuon lipaston päälle vielä laitettu korkean hyllykön ja siellä olisi tilaa noille miehesi tavaroille ja muullekin. Saisit tuohon lipaston päälle laitettua ainakin nuo kissan- ja koiranmuonapurkit ja vähän muutakin. Olisi edullinen ratkaisu.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ideasta! Olen itsekin ajatellut, että jos saisi vaikka kierrätyksestä ostettua korkean,kapean hyllykön siihen tilaan...Itse asiassa nuo kissan ja koiranruoka purkit ovat yleensä talvella tuossa komerossa, ei ole vaan tullut sinne raivattua vielä tilaa :)

  VastaaPoista
 7. Jaahas. Kahvinkeittimen, leivänpaahtimen ja vedenkeittimen siirtäisin ikkunan vasemmalla puolella olevan lipaston päälle. Jos ei ole siellä pistorasiaa, niin vetäisin jatkojoholla nätisti jalkalistan päälle kiinnitettynä tarvepaikkaan. Pistorasiaosan voi halutessaan kiinnittää vahvalla tarrateipillä seinään, jos ei halua lattialla pitää. Nätin kahvipurkin siihe hyllynpäälle ja suodatinpussit kans.

  Ton pienen hygieniahyllyn veisin pois "tieltä", jos mahdollista. En tiedä mitä se pitää sisällään.

  Toi isohko sähköliesi, joka peittää osittain kulkuaukon...hmm. Miettisin jotain kapeempaa mallia, voi saada käytettynä iha pienellä rahalla tai jopa ilmatteeksi. Yksi vaihtoehto on luopua perinteisestä lattialiedestä,koska voitte puuhellalla tehä talvella ruokaa ja kesällä myös "kesäkeittiössä". Toimiiko puuhellan uuniosa? Tilalle vois ajatella myös jotain tällästä http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/liedet/EC4003/ecotronic-poytaliesi . Linkin pöytäliedelle vaan joku pieni taso toho samaan paikkaan ja siihen alle mahtuisi sit varmaan myös puukori lieden puille. Mulla oli tommonen mökillä joskus entisessä elämässä ja hyvin sillä sai laitettua ruoat neljälle ihmiselle ja vähän leivottuakin pikkupiirakoita. Kuvista on vaikea hahmottaa mittasuhteita, joten tää on iha hakuammuntaa. Kaiken määrää tietty teidän tarpeet, joita en voi tietää. Tommosia tuli ny kummiski mieleen :)).

  VastaaPoista
 8. Kiitos Maelka! Ideoita on kiva kuulla :) Ehkä joskus syttyy lamppu jonkun kohdalla tai sitten ne muuttuu uudeksi ideaksi....ans kattoo nyt :D

  VastaaPoista
 9. Joillakin on huoneiden stailaus näpeissä, ei mulla :) ois meilläkin stailattavaa. ainakin pois liikoja tavaroita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän ois aina...tavaroiden pois laittoa ;)

   Poista
 10. ♥saitkin jo roppakaupalla kivoja ideoita. Teillä on niin kodikkaan näköistä näinkin!

  VastaaPoista
 11. Hei vaan, sekkailin täällä ihanassa blogimaailmassa ja katselin ja luin blogiasi. Keittiösi näyttää ihan kotoisalta ja en kyllä osaa antaa neuvoja sinulle, mutta ehkä yläkaappeja voisi olla lisää.
  Minun mielenkiinnon herätti sinun koiramus, onko hän briardi? Näyttää niin sellaiselta. Hyvää viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 12. Hän on aito Elmo eli sekarotuinen :) Tuli meille noin 4-vuotiaana, eikä edelliset omistajatkaan tienneet mitä rotuja siinä on...

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)