Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 10. lokakuuta 2014

Syyssateita ja -mietteitä

Eilen olin töissä, mutta tänään taas vapaalla, selvästi on vähentyneet sijaisuudet, kun on tullut kaupungille suositus, että alle viiden päivän sijaisuuksiin ei saisi palkata sijaisia, vaan pitäisi yrittää osastojen kesken saada hoitaja puuttuvan henkilön tilalle.Vaikka kyllähän ne on päiväkodeissa sanonut, että ei se mene niin, koska lapsilla on aina oltava tarpeeksi hoitajia ja niitä ei ole, jos on paljon poissaoloja...esim. flunssa-kausina...ja samahan se varmaan on sairaaloissakin.
Mutta kun nyt on ollut niin paljon vapaata olen intoutunut kaikkea tekemään. Tässä valmiiksi saamani patakinnas ja pannulappu.Tuon patakintaan, tai uunikintaan niinkuin minä yleensä sanon, (ohjeessa oli vaan patakinnas), olisi varmaan voinut tehdä yksinkertaiseminkin, tuohon meni nimittäin aikaa kun kaavoilla sen piirsin ja sit leikkasin, kolmesta kappaleesta tuli päällys, sekä vuori ja vanulevy. Kangas on muinaisen ompelu-työpaikkani ilmaislaatikosta, kanttausnauha myös ilmaiseksi saatua valmiiksi leikattua kangasnauhaa ja vanukin ilmaista muistaakseni :) Tuosta muinainen-sanasta tuli mieleeni vanha koneeni, jossa joku ohjelma tarkisti sitä koneen tilaa ja ilmoitti että se on "muinainen", hih-hih!

Tänään kokeilin nyt "muodissa olevaa" muovin sulatusta silitysraudalla, ensimmäistä kertaa. Säästetyista talouspaperirulla-pusseista sekä kukkamuovista, joka oli aiemmin saamani krysanteemin ympärillä. Siitä sain nuo kivat kuviot ihan vaan leikkaamalla.
Saa nyt nähdä mitä siitä tekisin... Tv:tä katsellessa kudon nyt neulepantaa.
Saatiin autokin katsastettua tänään, kyllä sitä piti käyttää korjaamolla, ei eka kerralla mennyt läpi. Sillä aikaa kun mies oli siellä kaupunki reissulla minä silitin pyykkiä, sulatin tuon muovijutskan ja tein risottoa. Hyvää oli pitkästä aikaa tehtynä. Viikonloppuna (su-ma) meille tulee kaksi tyttöä ns. hoitoon + pieni koira.
Illalla taas seurakuntaan. Mukavaa alkavaa viikonloppua :)6 kommenttia:

 1. Kauniit patalaput/-kintaat olet ommellut.

  Sijaisten ottamista on tiukennettu joka puolella. Harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maelka! Saattavat näyttää siistiltä päältä päin, mutta kyllä mulle moka sattui niiden(kin) kanssa. :)

   Poista
 2. Vaan eikös ole toisaalta mukava kun ehtii tekemään kotonakin jotain. Hyvän näköiset nuo patakinnas ja -lappu. Kaunis ja kätevän näköinen pari ♥ Tuota muovinsulatusta en olekkaan vielä kokeillut. Saiskohan noin tehtyä vettä pitävän kestokassin näille sateisille syyskeleille.
  Ihana maisemakuva, ihan kuin taulu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se tietysti kiva, mutta kun rahaakin tarviis.. :)

   Poista
 3. Hei kerrohan nyt tyhmälle taas miten tehdään muovin sulatus jutska ?
  En ole ikinä kuullutkaan moista.
  En myös tiedä miten saa kanttinauhalla siistit reunat niin että ne on kummaltakin puolta saman näköiset ??
  Kerrotko ?. Kiitos

  VastaaPoista
 4. Noissa jossain blogeissa siitä on ollu....mä tein niin että laitoin ensin silityslaudalle leivinpaperin ja sit alimmainen muovinpala, jonka päälle rupesin sulattamaan pienemmäksi leikattuja muovinpaloja, niin että laitoin muovinpalan ja sen päälle taas leivinpaperia ja silitin raudalla leivinpaperin pältä, sit taas seuraava kerros samalla tavoin...noin viisi kerrosta tein.Ja mä leikkasin ja sulatin nuo kuviot päällimmäiseksi.
  Tuo nauhalla reunustaminen on niin, että laitetaan nauha nurja puoli päällepäin reuna tasan esim.pannulapun reunan kanssa, ommellaan paininjalan leveydeltä kiinni. Käännetään nauha niin että toiselle puolellekin tulee käänne ja reuna sisäänpäin ja ommellaan kiinni niin että ommel tulee nauhaan. Vaikee selittää noita näin kirjallisesti:)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)