Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 18. lokakuuta 2014

Perjantaista pakkas iltaa! (Eilinen kirjoitus :)

Tänään oli päivä, jolloin oli kaikenlaista haipakkaa...aamulla jo lähdettiin kaupunkiin. Meikäläisen päämääränä oli Kela, johon piti taas viedä työsopparia, palkkalistaa ja anomusta, että saisi taas rahan lisää... Tämän velvollisuuden jälkeen oli vuorossa kahvit ja jätskit Mäcissä miekkosen kanssa ja sitten....kirppikselle!!
Olikin mahtavan hyvä päivä siinä suhteessa. Löysin olohuoneeseen kevät verhot (limenvihreät) 3 e, makkariin turkoosit lakanat 2 x 0,60 e, kylpypyyhkeen 0,80 e, värillinen pullo 1 e, 100 g roosaa villalankaa 2 e, hyttysverkkoa 0,20 e, rulla lahjapaperia 0,20 e ja sisustuslehti 0,20 e eli kaikki tämä yhteensä 7 e. Ja lisäksi ilmaistavaroista vaaleanvihertävän ison maton (hintalappu oli jäljellä 10 e) , vihreä-valkoisen tyynynpäällisen ja turkoosin tunikahameen.
Eli aika hyvin sain toisiinsa sopivaa olohuoneen tulevaan sisustukseen : matto, sohvatyynyn päällinen ja verhot.
Nautin taas vanhassa kotikaupungissa liikkumisesta. Kävimme myös Luhdan "alennusmyynti-jutskassa" joka oli tullut neljäksi päiväksi tyhjään liikkeeseen. Paljon siellä oli vaatetta ja ihmisiä, sieltä löytöni ruskeat farkut 5 e .Halvat uusiksi farkuiksi!


Päivä jatkui samoissa mukavissa merkeissä, paitsi että illalla tuli sitten vastoinkäymisiä. Jouduimme lähtemään kesken kaiken seurakunnasta, kun kyydissämme olevan vanhemman pariskunnan mies sai kovan päänsäryn ja kun muutenkin oli vielä sairaalajakson jälkeen huono-oloinen, niin läksimme sitten kesken tilaisuuden pois ja veimme pariskunnan kotiin. Toivottavasti ei hän joudu menemään sairaalaan ennemmin, kun maanantaina meiän pitäs hänet viedä sairaalaan ja katsotaan pääseekö hän kotiin, vai joutuuko jäämään sinne.
Aamulla oli reilu kuusi astetta pakkasta ja maa valkoisena.Muutenkin on ollut jo monta päivää viileää ja viiltävä tuuli toisinaan, pakko on ollut siirtyä jo pitkiin kalsareihin :)
Onneksi yhtenä päivänä saatiin tyhjennettyä ulkoa kesäkalusteet ja - koristeet varastoon ja vesisaavi tyhjennettyä ym, parempi myöhään kuin ei silloinkaan :)
Jo on kirppikseltä tullut ostettua pari jouluista sisustuslehteä .Joulunlapsi- pakettiinkin pitäisi ruveta kokoamaan tavaraa. Viime vuonna ensimmäisen kerran tein joulunlapsi-paketin, ja kyllä tekisi mieli tänä vuonnakin tehdä.Lahjat menevär Romaniaan ja Moldovaan, joissa asuvat Euroopan köyhimmät lapset.
Jos joku on kiinnostunut, niin lisätietoa löytyy osoitteesta www.joulunlapsi.fi
Ja kun rupesin mainostamaan, niin jatkanpa sillä linjalla. Nimittäin Suomessa ei ole terveydenhuollon henkilökunnalla lakisääteistä oikeutta kieltäytyä suorittamasta raskaudenkeskeytyksiä vakaumuksensa perusteella, niinkuin lähes kaikissa Euroopan maissa. Nyt on kansalaisaloite asiasta, johon tarvitaan 50 000 allekirjoittajaa, jotta se menee eduskunnan esittelyyn. Lisätietoja saa osoitteesta www.omantunnonvapaus.fi ja allekirjoittamassa voi käydä osoitteessa www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/860
Itse en ole enkä ole ollut terveydenhuolto-alalla, mutta ystäviä on ja ymmärrän ja tiedän miten vaikeaan asemaan voi joutua vakaumuksensa tähden. Sekä haluan aina olla viattomien lasten puolella :)
Nyt kello on jo edennyt siihen jamaan, että nyt täytyy toivottaa hyvää yötä ja rauhallisia unia! Lisään tänne vielä aamulla muutaman kuvan ja julkaisen vasta sitten.


Ps. Tuli eilen illalla kirjotettua tuo postaus....joten mennään sillä.

4 kommenttia:

  1. No kylläpä teitkin hyvät löydöt kirppikseltä (niinku mun blogissa kerroitkin)! Määki oon joskus vuosia sitten kerännyt noita joulunlapsi -paketeita. En enää muistanutkaan koko juttua. Aloitin aina jo tammikuun alennusmyynneistä keräämään pakettia, ostin aina kun halvalla löysin sopivia tuotteita. Täytyykin muistaa ens vuonna taas kerätä paketti. Kiitos muistutusmainoksesta! :-)

    VastaaPoista
  2. Sulla on ollut hyvä kirpputorireissu. Ihania valojakin sinulla. Mä olen monena vuonna antanut niitä paketteja Itä-Euroopan köyhille lapsille. Me ollaan seurakunnan Lähetyspiirissä neulottu pipoja esim.kun on ollut paljaat päät tempaus.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)