Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kylätie on hiljainen...


Lukuunottamatta meidän eläimiä :)No jaa, postiauto kyllä ajoi ohitse ja kävi kääntymässä viimeisillä postilaatikoilla ja huristeli taas takaisin, muuta liikennettä ei tuolla pikkutiellä nyt ollut.Kesäaamu oli niin kaunis taas <3 Lenkin jälkeen (jos sitä nyt lenkiksi voi kutsua, parisaataa metriä ja takaisin...) eläimet jäivät hetkeksi ulos, Elmo riimuun, Busse saa nykyisin olla taas vapaana, kun se ei yleensä jaksa paljon pihasta enää mihinkään lähteä, kissat jäivät portaille makoilemaan.Tässä väleissä muutamia kuvia eiliseltä pihasta ja pavijongista, jonka sisustukseen en ole vielä enemmin kerinnyt paneutua, pöydän, tuolit ja lyhtykaapin vein sinne ja laitoin tien puolelle verhot näköesteeksi.Kun siinä on vaan hyttyssuojat.
Eilispäivä meni kyllä melkein hukkaan (tarkoittako se että suden suuhun :), kun piti käydä kaupungissa asioilla. Mies on ollut koko viikon Virossa seurakunnan mies-porukan kanssa talkootyötä tekemässä ja pari tilaisuutta pitämässä, niin mä olen ollut täällä aika jumissa. No, eilen kuitenkin piti lähteä asioita hoitamaan...nyt koulujen kesäloma-aikaan ei mene kaupunkiin kuin yksi bussi ja yksi (eli sama) bussi tulee takaisin käytyään ilmeisesti pääkaupungissa asti kääntymässä. Eli noin neljä tuntia piti olla kaupungissa ja kun otetaan huomioon pysäkille (kahden kilometrin päähän) kävelyt, niin aamulla lähdin kotoa 8n jälkeen ja takaisin olin puoli 4. Eli melkein täysi työpäivä...


Onneksi ystävä oli siellä jonkun aikaa mun seurana, käytiin esim Mäkkärissä syömässä (mä söin tavallisen euron juustohampparin ja kahvia) ja silmälasi-liikkeessä valikoimassa ystävälle uusia lasinkehyksiä.Minä ja myyjä oltiin makutuomareita.Hyvännäköiset ja hyvin hälle sopivat kehykset löytyivätkin...kun vielä löytyisi rahatkin niihin...kun yhtä köyhiä ollaan molemmat tällä hetkellä :)Kävimme myös kirjastossa, josta lainasin kaksi elämänkerta-tyylistä kirjaa.Yksinäni kävin sitten asioimisen lisäksi kirpparilla (ostin kahden euron lankapussin, jossa oli kolme melko täyttä kerää villalankaa), niistä kaksi ohuempaa tuli jo käyttöön noihin isöäidin ruutuihin, joita muutaman virkkaan joka päivä.Jäätelön ostin ja söin ja sen jälkeen istuin loppuajan penkillä lukemassa lainakirjaani.Vajaa 20 e meni tuollakin reissulla: bussimatkat edestakaisin oli tietty se suurin menoerä, sit euron juusto, kahvi, jäätelö (ihan kaupasta) ja suklaapatukka.Ja 2 e kirppikselle.Illalla oli sitten vielä kylätalon tilaisuus jonne kahvitarvikkeini sain onneksi kyydin seurakuntalaisilta.Tavallista vähemmän meitä oli sielläkin nyt, kun niin moni oli poissa.Lomalla ym.Bussea kuuntelin aamulla, kun se röhisi ja piti taas ääntä kuin olisi kuolemaisillaan, kaksi nenäpunkki kuuria se on saanut, eikä mitään auttanut...ilmeisesti sillä on kasvain jossain hengitysteissä :(
Kohta se on vietävä piikille, ei itsekään kestä enää kuunnella varsinkin aamuisin noita ääniä, sydäntä särkee...
Johan se on melkein kahdeksankymppinen ihmisen iässä, pitkä ikä pienestä asti kolmijalkaiselle koiralle, jonka joku olisi voinut jo synnyttyään lopettaa tuon toisen etujalan epämuodostuman vuoksi.Hipsullakin on tullut joku nirhauma päähän, en tiedä mistä, itse olen nyt sitä yrittänyt hoitaa, mutta pakko se on ensi viikolla viedä eläinlääkäriin, jos se ei ala parantua.Siitä "haavan" kohdalta on lähtenyt karvatkin ja se on sellainen verestävä alue.Onneksi ensiviikolla on taas auto talossa!


Nyt täytyy ruveta siivoamaan, taas on karvaa joka paikassa.


Eikös olekin isoja lehtiä unkarinsyrenissä, joka keväällä (vai oliko se talvella) leikattiin alas.Tikkuaski vertailu kohtana.
Tänään mies tulee kotiin illalla. Ja ensiviikolla olisi mahdollisuus käydä jossakin, ennenkuin hällä alkaa taas näytelmät.

4 kommenttia:

 1. Voi että, Busselle ja teille voimia! Ihana tuo teidän kylätie, idyllinen.

  VastaaPoista
 2. Minäkin kutsun kaupungissa käyntiä hukka-ajaksi.
  Kesällä sitä viihtyy paremmin kotona.
  Kissat makaileva niin peppoisan näköisenä rapulla.
  Leppoisaa viikonloppua sinne teille♥

  VastaaPoista
 3. Viihtyisät kuvat ja kirjoitukset olet iloksemme laittanut!
  Kivasti käytit kuitenkin kaupunki ajan. Kirjastossa käynneistä pidän kahvilla käyntien lisäksi. Mitähän elämän kertoja löysitkään! Minun on joskus vaikea löytää sopivia kirjoja kun olen tullut sellaiseksi, etten saa luetuksi mitään jännittävää, vähääkään pelottavaa tai sitten kovin kevyttä tekstiä.

  VastaaPoista
 4. ♥kaunis ja oikein vanhanajan kylätie! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)