Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Vähän henkilökohtaisempia mietteitä


Olikos se Malka-maanantai tänään? Muistaakseni pääsiäisviikon päivät alkoivat siitä...
Mies on tämän viikon Pääsiäisnäytelmissä aika työllistetty, niin omat työt menee vähän sen mukaan mihin pääsis töihin bussilla tai niinä päivinä, kun mies on käynyt yötä kotona. Osan öistä on nimittäin Vivamon puolessa.
Puolensa sijaisuuksillakin, että voi vähän valikoida töitä.Illalla mies tuleekin kotiin käymään, niin voisi huomiseksi kenties ottaakin töitä, jos on tarjolla.


Laittelin tuossa veroehdotukseen työmatka-kuluja, hirveä homma kun on koko ajan eri paikoissa ollut, jonne on eri kilometrimäärät ja joihinkin ei pääsekään bussilla, niihin oman auton käytön mukaan kulut.Ja 600 euroa omavastuu, no meni kuitenkin senverran yli, että kannatti yrittää...

Muutama on minulle sanonut, että kannattaako nuo sijaisuudet, kun on pitkät työmatkat ja hankalat kulkuyhteydet...toisaalta pelkällä työttömyyskorvauksella ei meiän lainanlyhennyksiä ja muita asumismenoja maksettaisi.
Eikä välttämättä 57-vuotta täyttävän, kouluttamattoman nais-immeisen ole helppoa saada muutakaan työtä, jos edes voimat riittäis koko-aika työhön. Mutta näillä mennään :)


Aamulla heräsin kahdeksalta työviestiin ja sitten heti Elmo jo alkoikin hinkua ulos, joten pistin vaan kahvin valumaan ja vedin yöpaidan päälle ulkohousut, takin ja villasukat sekä saappaat ja läksin koirien kanssa (+ Hipsu-kissan)ulos.
Pyörin tuossa lähipusikossa vaan vähän aikaa, ja jo sinä aikana Busse kerkisi "hävitä", kun oli irti.Kyllä se nyt on jo sisälle taas tullut.Yksi mökkiläisnaapuri sekä yksi vakinaisnaapuri on valittaneet koirista, joten on yritetty niitä kiinni pitää riimussa tai pienessä aitauksessa ja kävellessä fleksissä. Toinen naapuri taas aina sanoo miehelle, että antaisitte vaan koirien olla vapaana, kun ollaan niin maalla...teet niin tai näin, aina väärinpäin...
Mies antaisikin koirien olla vapaana, mutta minä olen itkuni itkenyt naapurien valituksen vuoksi ja lukenut kiinnipito-säännöt (poliisin sivulta kopioidut),jotka postilaatikkoon oli "ystävällisesti" tiputettu...Että se siitä.


Viime viikolla eskarissa tehtiin tällaisia perhosia, niin tein pari kotonakin ja pistin ilmoitustaulua piristämään.
On siellä yksi aiempikin askartelu, kreppipaperista tehty kukka-kuva.

Eteisen ja kuistin välisen ikkunan väliin laitoin pulloja ja otin verhon pois, niin tulee vähän enemmän valoa.

Kun on noita pulloja tullut "keräiltyä" eikä ole ylimääräistä tilaa niin ne menee hyvin ikkunan välissä. Kuten muistatte meillä on myös makuuhuoneen ikkunan välissä pulloja :)
Olohuoneen ikkunan välissä oli talvella enkeitä, nyt siellä on lasilintuja.


Meillä kävi ensimmäiset virpojat tässä asuessa, kaksi pikkutyttöä. Ehkä olivat jonkun naapurin lapsenlapsia, kun ei täällä lähellä asu lapsiperheitä. En ollut osannut varata mitään heitä varten, joten annoin vain vähän rahaa.
Keväistä viikkoa!

14 kommenttia:

 1. Niinpä, kyllä siinä nykyisessä työelämässä on miettimista. Oon aatellut että kyllähän se kannattas käydä töissä, jos ois parikin päivää viikossa töitä säännöllisesti, mut kun ei oo sitäkään. Pakko vaan senttiä venyttää ja mennä tälleen. Meille ei oo tullut vielä veroehdotuksiakaan.
  Johan on erimielisiä naapureita teillä, parasta tehä vaan miten itestä tuntuu.
  Oikein hyvää ja rauhallista pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Ei ole helppoja nää työkuviot tällä iällä. Minäkin laitoin 5 hakemusta tänä keväänä, mut kun kaikkiin tuli EI-vastaus, niin väsyin. On vaan opittava elämään näillä kuvioilla. Hyvää pääsiäistä sulle! Elämä silti kantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan elämä jotenkin järjestyy...nuo raha-asiatkin joita aina saa miettiä...vielä on ruokaa riittänyt :) Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 3. Kyllä tiedetään, yli 50 :n on turha töitä hinkua,ei kukaan ota kun nuorempiakin on tarjolla. =( Minä onneksi pääsin pitkäaikaistyöttömänä varhennetulle eläkkeelle, kyllä helpotti oloa.
  Koita olla välittämättä ikävistä naapureista, vaikka vaikeaa se onkin. Meillä jotkut naapurit selän takana valittavat ulkona juoksevista kissoista. Kerran olen jo saanut isännöitsijältäkin varoituksen, kolmannesta lentää asunnosta pihalle. Vaan minä en kissojani hävitä, eikä ne sisäkissoiksi enää opi. Sitten muutetaan jos on pakko =D
  Hei. HÄNTÄ PYSTYYN VAIKKA HAKANEULALLA, JOOKOS :=D
  Hyvää Pääsiäistä sinne sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinulle ja kissoille, Eetua unohtamatta <3

   Poista
 4. Hienoahan se on, että sinulla on sijaisuuksia, työ kumminkin pitää kiinni maailman menossa. Työttömyys voi jotenkin lannistaa henkisesti, vaikka olisikin puuhakas ihminen kuten sinä. Onneksi työssäkäynti kuitenkin onnistuu.
  Iloista pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös sinulle Saila <3 Äsken paistoi vähän aikaa aurinko ja tein puuhommia ulkona ja nyt on kaksi päivää töitä tällä viikolla, joihin ainakin pääsen :)

   Poista
 5. Voi että minä kun olen aina luullut että vain kaupunkissa on kaikesta kateita olevia naapureita jotka valittaa aivan kaikesta mutta että sielläkin jossa noinkin harvaan on asutusta.
  Minä olen aikoinaan paljonkin askarrellut noita lehdistä tehtyjä perhosia.
  Miten olet saanut kaktuksesi kukkimaan, mä en saa kuin nahistumaan sen ?
  Pääsiäisen viikon päivät ovat malkamaanantai, tikkutiistai, kellokeskiviikko, kiirastorstai, pitkäperjantai, lankalauantai ja sukkasunnuntai, ainakin meilläpäin sanottiin aina näin niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä ikäviä naapureita taitaa olla ihan missä vaan.Joo, muistinkin että sinä olet tehnyt noita perhosia, Itse en ollut koskaan tehnyt..Kaktuksesta en tiedä muuta kuin , että pidän ne kesällä ulkona, kun yks vanha mummeli sanoi, että sitten ne kukkii sisällä..ei sekään ole tosin aina pitänyt paikkaansa. Ja ei saa liikaa kastella, mieluummin unohtaa välillä kastelematta :)
   Vähän aikaa paistoi ulkona aurinko, nyt rupes satamaan rakeita!

   Poista
 6. Kyllähän nuo kissat ja koirat taitavat olla ihmisille pahin vitsaus ja ärsytyksen aihe tässä maailmassa. Tulee itsellekin paha mieli puolestasi.
  Ottaisin minäkin sijaisuuksia, jos saisin, auttaisi se ainakin mielialaan ellei rahallisesti niin paljon tekisikään.
  Iloista mieltä pääsiäisviikkoosi!
  Sinulle on haaste minun blogissani :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saretska! Samoin sinulle <3 Tulen katsomaan haasteen, vaikka olenkin huono saamaan aikaiseksi niihin vastata :)

   Poista
 7. Lasten kanssa eskarilla sitä onkin hauska askarrella. Nyt ei enään tule tehtyä.

  VastaaPoista
 8. Kyllä minä vielä askartelen muutenkin milloin mitäkin, niinkuin olet varmaan postauksista huomannut. Välillä ihan omaksi ilokseni, välillä sitten "koekappaleita" pyhäkouluun tai päiväkoti-juttuihin :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)