Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Ovia kerrakseen

Jottei menisi ihan söpöilyksi, niin tällä kertaa yksi meidän talon murheenkryyneistä: eteinen! Ensinnäkin se on kylmä tila, jossa normaalitalvena on toistakymmentä astetta pakkasta :(
Lisäksi se on täynnä ovia! Eli pienessä tilassa on 5 ovea, kolmella seinällä yksi ja yhdellä peräti kaksi.
Juuri ja juuri mahtuu naulakko seinälle ja tuoli kenkien laittamista varten.
Talvella sinne (niinkuin kuistillekin) kertyy kaikenlaista romua...varsinkin kun siellä on niin kylmä, ettei yhtään ylimääräistä aikaa halua viettää siellä.Kerran talvella ärsyyntyneenä kuvasin eteisen sekasotkua.
Pahin sotku kertyy varastokomeron oven eteen...sinne nuo imuri ja pölyhuiskukin kuuluisivat.
Ovet kellarikerrokseen ja yläkertaan.
Täysinäinen naulakko, jossa talvella on tosin vain miehen vaatteet.


Enemmittä selittelyittä: kamalaa!


Tässä kevään vähän lämmittäessä siivosin myös eteisen, mutta mitään muuta en sille vielä osannut tehdä. Mutta ainahan se siivouskin vähän piristää.
Tää kuva on otettu heti siivouksen jälkeen, siksi tuo imuri taas tuossa töröttää...seli seli...
Katsotaan jos jotain keksisin joskus tuon eteisen pään menoksi. Jos mulla olisi valta ja taito ja rahaa ja rajattomat mahdollisuudet, niin laittaisin lämpöeristyksen eteiseen, sekä varastokomeroon ja yläkerran rappuun. Poistaisin yläkerran oven, niin että eteisestä pääsisi suoraan yläkerran rappuun. Varastohuoneesta voisin tehdä vaatehuoneen.
Tekisin eteisestä kuistille vievän oven lämpötiiviiksi ja laittaisin pienen patterin eteiseen.Noin aluksi :D


Mutta kun ei ole valtaa, rahaa eikä taitoa, niin näillä mennään.


Olen tuntenut itseni puolikuolleksi töistä, levottoman osaston ja pitkiksi venyneiden päivien (hankalien kulkuyhteyksien) takia. Tänään pääsin kyllä normaali aikaan kotiin ja oli muutenkin mukavampi päivä, kun olin eri päiväkodissa. Huomenna on vapaata ja vieraita tulee.


Mukavaa loppu viikkoa!

12 kommenttia:

 1. Mun miälestä toi on kaunis eteinen. Nätit paneelit seinissä ja ihanat vanhat ovet kahvoineen. Kyllähän eristäminen tiätty olis käytännöllistä, mut jos et voi sitä tehdä, niin koita nauttia alkuperäisyydestä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että kesällä tuo eteinen on ihan mukava. Ja tosiaankin tykkään noista paneleista ja niiden väristä...ne joutuis ehkä menettämään jos eristäis...no näillä rahavaroilla ei siitä ole "pelkoa" :)

   Poista
 2. Kyllä tuollainen vanha vain viehättää, mutta onhan se totta, että ei välttämättä sitten aina käytännössä ole niin.. Mukava tilahan tuo on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siitä suurinpiirtein tykkää lämpimän ajan :) Inhoan vaan sen jäätävää kylmyyttä talvella....mutta kaikkea ei voi saada :)

   Poista
 3. Aloin laskemaan ja pistänkin paremmaksi, minun vuokrakämppäni pienessä eteisessä on kuusi ovea =D Onneksi minulla on kuitenkin lämmin eteinen, joten olen kantanut kolme ovista talonmiehen varastoon ja heti näytti avarammalta. Sinulla nuo ovet ovat kyllä kauniit, niistä voi kyllä ihan nauttia .
  Ymmärrän oikein hyvin väsymyksesi. Minä en kyllä enää jaksaisi olla töissä kovin levottomassa paikassa, vanhemminten alkaa kaipaamaan sitä rauhaa ympärilleen. Sinulla kuitenkin vielä töitä on ja siitähän saa olla nykyään vain tyytyväinen.

  VastaaPoista
 4. Sehän se tavaroiden kertyminen on monesti ongelma :)

  VastaaPoista
 5. Niin meilläkin enneen oli ovia kunnes ne vaan otettiin pois ja tuli tilaa ei enään kolise ovet vastakkian.
  Miten ihania lintu tauluja kaksin kappalein, juuri tuollaisia minäkin ostaisin heti kun vastaan tulisi, myös meillä tuppaa alakerta täyttymään kaikesta tavarasta kun sieltä kuljetaan sisään enemmän kuin yläovesta.
  Viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei voi oikeen ottaa ovia pois, kun on noita kylmiä tiloja, joista eteinen taitaa olla melkein kylmin, jos kuistia ei oteta mukaan.
   Mä tykkään kans linnuista ja lintutauluista <3

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)