Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

"Synkistelyä" ja jotain sinistä

Pakkaset sen kun jatkuu.Ja sen mukana kuiva iho, sähköiset hiukset ja katkeilevat kynnet...ootteko muut huomannu semmoisia ongelmia?
Minä olin jo muutenkin vähän alamaissa, kun tuntui, että elämässä ei oo kun kylmyyttä, köyhyyttä ja työtä...eiks kuulostakin tyhmältä...mutta sisälläkin on ollut niin kylmä koko ajan ja rahat vähissä :(No onneks tässä on nyt taas vähän piristynyt. Tänään olin töissä aamuvuorossa eli 6,45 alkoi työt ja kotiin pääsin jo kahdelta. Harvinaista! Tosin mulla oli fysioterapia kolmelta, eli kotona olin kuitenkin vasta neljän maissa.Mut teipattiin siellä fys.terapiassa eli laitettiin hartioihin ja niskalle sellaset "kinestiset" teipit, jos oikein muistan.
Sen pitäs korjata jotenkin niskan virheasentoa, joka voi olla syypää mun niskakipuun ja päänsärkyyn.Niinpä en pääse tänään saunaankaan, vaikka kohta menen sitä miehelle lämmittämään. Niiden teippien kans kun ei voi mennä saunaan.


Ei tässä mitään erikoista ole kerennyt tekemäänkään, tänään kerkisin nettiin (valittamaan:)
Eilen oltiin sentään seurakunnassa, töistä suoraan menin ja illalla olin kotona vasta 21, joten pääsin melkeen suoraan petiin palelemasta. Hyvää kyllä teki seurakunnan tilaisuus ja tulomatkalla kuunneltu cd-levy, ettei totuus unohtuisi:)
" Ilman Sinua oisin kuin tähden lento taivaalla, joka syttyy taas sammuakseen. Ilman Sinua yksin kulkisin kaivaten kotiin Sun ristisi luo..." mitäs pienistä huolista kun pää-asia on kunnossa eli välit elämän antajan kanssa.


Ja jos ajattelee hyviä asioita...terveys, perhe, ihanat lapset, eläimet, oma koti...miksi ihminen välillä alkaa ajattelemaan vain puuttuvia asioita? Sans se? Paavalikin sanoo Raamatussa, että "Suuri voitto on tyytyväisyys yhdessä jumalisuuden kanssa"...ja että "kun meillä on elatus ja vaatteet tyytykäämme siihen", jotain sellaista.Miks rupee ajattelemaan, että kun täällä saa palella eikä koskaan ole päässyt mihinkään lämpimään lomalle...tai miks pitää käydä töissä eikä siltikään ole rahaa tai miks on niin pieni asunto, et meinaa eläimiin kompastua kun rupee ruokaa laittamaan...vali-vali!


Sorry, tää oli tyhmä postaus, mut antaa mennä vaan! Ehkä jollakin muullakin on samanlaisia tunnelmia ollut.Kuviksi laitan sentään jotain sinistä, kun yks päivä niitä työhuoneesta otin.

Heissan!

Ps. nyt tietenkin rupes soimaan päässä päiväkotilaulu...kenellä on päällä jotain sinistä, jotain sinistä. Sen on vuoro hyyppiä, jol on jotain sinistä, jotain sinistä... :D

16 kommenttia:

 1. Tutut on turinasi. Just mietin, mistä halvemman asumisen löytäisin, että rahat riittäis elämiseenkin. Mut sama on lohtu mullakin: Kuitenkin on hyvä, kun välit Jumalan kanssa on kunnossa. Sieltä tulee apu ja hän kestää kiukuttelutkin.
  Ei ole sinistä päällä, mut hypin kuitenkin! Se pistää veren kiertämään. ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Semmosta se elämä on...välillä parempaa ja välillä huonompaa ja paljon riippuu omasta mielialasta milloin sen mitenkin ottaa...
   Onneksi mennään kevättä kohti ja valo on jo lisääntynyt :)

   Poista
 2. Kaunis sininen hylly ja purkit, ja kukatkin piristää. Kyllä, pakkanen kuivettaa, kädet ihan korppuna, eikä auta vaikka voitelis millä. Kädet on jäässäkin melkein aina (paitsi tiskatessa). Saa lämmitää koko ajan että tarkenis, kun ei ois mahottomasti rahaa maksaa sähkölaskuja.
  En Vieläkään ole oppinut pitämään talvesta.
  Tottaki on kiitollisuuden aiheita paljonkin ja joka päivä olen kiitollinen :)
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, rahasta se on meilläkin kiinni tuo lämmityskin, kun on rahat vähissä koittaa säästää öljyäkin, ettei tarveis tilata heti kohta...kun puuta ollaan saatu sekä edullisesti että ilmaiseksi.
   En minäkään ole koskaan ollut mikään talven rakastaja...

   Poista
 3. Mielestäni kyllä saa valittaa. Sillä tavallaan tuulettaa mieltään.
  Varmaan kohta alkaa pakkaset hellittää.
  Varovaisesti kysyn, en tahdo tunkeilla enkä neuvoa mitenkään, mutta voisitko katsoa, onko edullisia ja mukavia asuntoja jossain taajamassa. Jos lyhemmät matkat ja ehkä paremmat kulkuyhteydet auttaisivat elämän helpottumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli sellainen olo, että on kerrottava kirjoittaneeni äskeisen oman oloni perusteella. Itse en tarkenisi kulkea välimatkoja nyt pakkasella, vaikka liikunta olisi kovin tarpeellista itselleni. Olen myös kovin mukavuudenhaluinen.

   Poista
  2. Kirsti: Varmaan auttaisivatkin, mutta toisaalta tämä talo on meiän oma (siis pankin), ja siksikin asunnon vaihtamisessa olisi omat hankaluutensa...Onneksi mennään kevättä kohti :)

   Poista
 4. Kylmyys on parempi vaihtoehto kuin paahtava helle sillä nyt se on vain pukeutumiskysymys eli vaatetta voi lisätä mutta helteellä ei paljon voi vähentää, kuiva iho hoituu ahkeralla rasvauksella, sähköiset hiukset käyttämällä hoitoainetta ja kylmyys taas hoituu suurentamalla sunttia pannuhuoseessa jotta lämpöä virtaa en enemmän vai ettekö osaa suurentaa ?Kyllä öljylämmitys talossa lämmintä piisaa kun vaan käyttää laitteita oikein. Raha-asiaan en voi kommenttia antaa kun itsellä on sama tilanne mutta taas lohkeilevat kynnet voi johtua kalkin puutteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiän lämmityksen pienuus johtuu just säästö halusta, kun rahat on vähissä niin ei haluis ihan vähään aikaan öljyä lisää tilata.. Tosin tänään mies just suurensi lämpöä ainakin väliaikaisesti, ettei kämppä ihan jäähdy. Puuta ollaan poltettu, kun sitä on edullisesti ja ilmaiseksikin saatu, näin kylmillä ei se vaan tahdo riittää.

   Poista
 5. Tsemppiä Sesse, kyl välillä saa avautuakin! :) Nuo on makuasioitakin, tykkääkö kylmästä vai lämpimästä. Kyllä omakotitalossa asuja joutuu miettimään kustannuksia ja kärsii vaikka vähän viluakin.

  Piristykseksi "kahvikutsu" sinulle blogissani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on....kiitos kahvikutsusta :) Jossain blogeissa olen niitä nähnytkin...

   Poista
  2. Reettalle tiedoksi että se suinkaan ole mikään makukysymys VAA PUHTAASTI TERVEYDELLINEN KYSYMYS JOILLAKIN !

   Poista
 6. ♥Voimia,♥ ja hyvää viikonlopun jatkoa!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta Sinikka <3 samoin sinulle!

   Poista
 7. Paranemisia niskavaivoillesi :)). Kyllä se taas siitä.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)