Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 31. lokakuuta 2013


Ollaan sentään jo torstaissa :) Huominen töitä ja sitten onkin kaksi pyhää.Kävin tänään jo kaupassa, niin ei tarvitse huomiseen ruuhkaan änkeytyä työpäivän jälkeen.

Ei kyllä kerkiä enää siivoamaan viikonlopuksi, huomennakin menen melkein suoraan töistä seurakuntaan, ehkä tytön luona käyn siinä välissä.Ja hakemassa kasan askartelulehtiä, jotka olivat nettikirppiksellä myynnissä.
Ei pojallakaan onneksi mitään hätää ollut, puhelimessa vain oli ollut jotain häikkää (tai oikeastaan yhteyksissa). Hän soitti mulle maanantaina, kun miekkoseni oli käynyt hänen oven takana.

Huomaa kyllä, että on jo loppuviikko, kun niin väsyttää...


Että ei tässä muuta, palaan paremmalla ajalla :)

Hyvää loppuviikkoa ja marraskuun alkua, taas askel lähempänä joulua ja talvea.




Tämä kuva on vanha, mutta kotimme syksyllä kuitenkin.

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Ärsyttävä, sotkuinen paikka keittiössä...


Mikä se on? Mun mielestä tiskialtaan alakaappi eli roskiskaappi. Meillä kun sinne pitää ahtaa pesuaineet, rätit, hankaussienet, kumikäsineet, varalamput ym.


Minä uskallan sen paljastaa, miltä normaalisti siellä näyttää.




Päätin siivota sen, että sieltä jotain löytäisikin. Ensin tyhjennys ja pyyhkiminen, takaseinän aukossa on pahvi, ettei kissat mene reiästä, jos kaappi sattuu joskus jäämään auki hetkeksi.







Olen kerännyt halpakaupan vanhoja pikku pahvilaatikoita, että tekisin niistä joskus lokerikon.Nyt pari niistä päätyi kaappiin, laitoin ne vaan päällekkäin ilman mitään liimaamisia ja niiden päälle vielä pienen pahvilaatikon, joka kaapissa oli ennenkin, mutta nyt vaan senkin kyljelleen, että heti näkee mitä siellä on.




Sinisen muovipussi-säiliön vein sieltä pois tilaa viemästä, kun meillä on kuitenkin muovipusseja laatikoston alalaatikossakin.Pois joutivat myös puuliima, suksivoide, tyhjät suihkupullo ja pumppupullo, (kone)öljy, imurin suulake ja käyttämätön palasaippua.


Palasaippua päätyi tänne: alakerran "huussin" hyllylle vanhaan kauniiseen laatikkoon toisen saippuan kaveriksi.





Nyt on siis talviaikaan taas siirrytty, mikä on kiva kun saa nukkua tunnin pitempään, varsinkin kun alkava viikko on vaihteeksi koko viikko töitä.

Viime viikolla kerkisin taas virkata pannulappuja, vaikka srk:n joulumyyjäisiin.





Hipsu on jo ihan normaali kunnossa.Ei onneksi mitään pahempaa ollut se oksentelu.
Tässä lupaamani kissojen päikkäri kuva, minä mokoma menin heidän päikkäreitään häiritsemään. Huomaa varsinkin Hipsun moittiva katse :)





Poika lähti taas kotiin päivällä, veimme hänet pysäkille, josta pääsi suoraan motarille menevään bussiin.Minä sen sijaan olen ollut vähän huolissani nuoremmasta pojasta, kun en ole saanut häntä kiinni puhelimella, eikä veljelleenkään vastannut....Toivotaan, että hän olisi vaan unohtanut puhelimensa töihin tai muuta vastaavaa.

Mies lähti koettamaan sählyn peluuta, toivottavsti jalka kestää.Minä söin reilu 10 senttiä maksaneen nuudelin, hyvää ja halpaa :) Halpakaupassa oli nimittäin nuudelit 7 kpl/ 1 e.

Kaikille hyvää uutta viikkoa ja talviaikaa!

lauantai 26. lokakuuta 2013

Aurinkoa ja sadetta



Sateista lauantai päivää! Eilen iltapäivä olikin aurinkoista ja suorastaan "keväisen" näköistä.




Olimme Elmon kanssa pinellä kävelyllä ja nautimme kauniista säästä, vaikkakin tuuli oli kylmä.


Kotiin tultua kävin tietskalla ja sähköpostiin oli tullut 36 viestiä! Tosin suurin osa niistä oli facebook-tapahtumia, mutta myös muutama tärkeä sähköposti sukulaisilta äidin vanhan kotimökin myynnistä, joka nyt vihdoin näyttää pääsevän käyntiin. Aiemmin siskoni on nimittäin vastustanut sitä, vaikka muut osakkaat ovat halunneet myydä.Eihän siitä juuri mitään rahaa saa, mutta eipähän sitten ainakaan olisi kulujakaan ja kun serkullani olisi suunnitelmissa ostaa se, pysyisi vielä suvussakin, mikä olisi ihan kiva.Eikä ränsistyisi käyttämättömänä. Meillekin kun se on niin kaukana (Pohjois-Karjalassa), ettei ole siellä vuosiin tullut käytyä.


Tämän kuvan otin tietskan edessä olevasta ikkunasta eilen, eikös näytäkkin ihan keväältä? No kohta se taas tulee, jos Luoja suo, puolen vuoden päästä :)





Voi sentään, Hipsu oksentaa, piti pistää se ulos :( Toivottavasti sillä ei ole mitään pahempaa. Mun vanhin poika kun on meillä ja nukkui vinttikammarissa, niin sanoi, että Hipsu oli yrittänyt illallakin oksentaa, kun oli ollut siellä.
Eikä sillä nytkään tullut kuin valkosta vaahtoa, vaikka kovin yritti oksentaa.Täytyypä seurata tilannetta.


Tässä kisumisut eiliseltä, katsovat mitä se äiti tuli häiritsemään heiän päikkäreitä :)

Voi harmi, mä en saanut millään sitä pistettyä tänne :( Koitetaan seuraavan kerran uudestaan...
Mukavaa lauantaita itsekullekin säädylle!

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Harmaa päivä


Ilma lämpeni melkein 14 astetta, eilen oli aamulla vielä lähes -7, tänään +7. Ei varsinaisesti sada, mutta hyvin harmaa, tuhruisen näköinen päivä.Tässä kuvattuna edessäni olevasta ikkunasta.





Huomenna työpäivä, puolentoista viikon vapaan jälkeen ja illalla töiden jälkeen vielä meiän kylän Evankeliumin ilta ja sinne kahvitukset. Onneksi pullat tulee taas muualta :)
Eli vähän kiireempi päivä.
Huoneet on saatu suurinpiirtein kuntoon vaihto-operaation suhteen, siivota vaan pitäs ennen viikonloppua, kun poika tulee, ettei tukehdu pölyyn ja karvoihin. Tänään ois ollut aikaa, vaan ei yhtään hotsittanut (eli huvittanut).
Sen sijaan täytin tilikirjaa, korjasin yhet housut ja kävin läpi parittomien sukkien korin (siellä on edelleen enimmäkseen nuorimmaisen sukkia, nytkin tuli taas pesuun kaks paritonta sukkaa, eikä niiden pareja ollut korissa, mutta löysin sieltä kuitenkin hälle kaksi paria sukkia entisistä).





Tällaisen erilaisen pelargonian sain viime viikolla ystävältä, en raaskinut sitä vielä pistää talvehtimaan toisten kanssa, kun se vielä kukkii.
Ei tässä mitään erikoista ole, isäntä tulee varmaan kohta kaupunki reissulta ja pitäs sitten käydä huomiseksi ostamassa vähän lisää pahvimukeja, maitoa ja keksejä.





Halpakaupasta ostin kanervia 3 kpl/ 5 e, yhden laitoin kuistin ikkunalle ja kaksi ulkorappusille.Tuovat vähän väriä tähän harmauteen.
Parina päivänä tuli käytettyä puuhellaakin ensimmäistä kertaa ruuanlaittoon tänä syksynä, kun keittiössäkin oli vain 17 astetta. Yläkerran huoneessa oli vain 13 astetta, joten sielläkin lämmitin kakluunia, tänä aamuna siellä oli melkein 20.
Täytyy vielä ennen viikonloppua lämmittää siellä uunia, jos siellä viilenee, että poika tarkenee nukkua, hän kun on tottunut kerrostalon lämpimämpiin huoneisiin :)





Kivaa viikon jatkoa ja tapaillaan ehkä huomisen jälkeen loppuviikosta.

Lisäys: Tuli vaan mieleen, että nyt ollaan asuttu tässä talossa kolme vuotta, viime viikolla tais tulla täyteen. Piti käydä vilkaisemassa tapahtumia kolme vuotta sitten blogissani, eli lokakuu 2010 :)

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Muutettu taas kerran...


...nimittäin huone järjestystä. Miehen polvi on ollut nykyisin niin kipeä varsinkin rappusissa, joten vaihdoimme makuuhuoneen alas pikkuiseen työhuoneeseen ja työhuoneen/vierashuoneen yläkerran vinttikammariin.
Meidän entinen iso puusänky ei olis tuohon pieneen huoneeseen mahtunut..tai ehkä olisi, mutta se olisi pitänyt purkaa ja kasata uudelleen. Joten me mentiin siitä mistä aita oli matalin, eli kun työhuoneessa oli se laverisohva, joka levitettynä oli meidän vuoteemme aikoinaan mökillä, niin se pääsi taas tuttuihin hommiin. Juuri muuta ei huoneeseen mahdukkaan, joten sieltä piti heittää pöytä ulos ja lipasto kantaa yläkertaan. Nyt siellä ei ole kuin mun pieni vaatekomero ja miehellä yöpöytänä pieni kaappi sekä ne kiinteät hyllyt seinässä mitkä olivat valmiina.






Laveri on seinän vieressä, joten meikäläinen saa taas ryömiä sinne mistä parhaiten taitaa, mutta mitäpä sitä ei rakkaansa vuoksi tekisi. Nyt ei hänen tarvitse kiivetä rappuja (paitsi jos on asiaa esim. yläkerran vaatekaapeille) ja vessakin on nyt samassa huoneessa, yöllisiä reissuja ajatellen.
Leikkausjonoonkin hän varmaan pääsee, tosin siinä saattaa vaikka vuosi vierähtää ennenkuin saa tekonivelen polveen.






Kauheeta tavaran rahtausta on ollut yläkertaan, mun käsityö- ja askartelukamat,ompelukoneet, kankaat ym. Olen ravannut rappusissa ja vieläkin se on kesken, mutta piti tulla vähän koneelle levähtämään välillä. Kera cappucino-mukillisen ja omenapiirakan palan :)






Mun nuorimmainen oli yhden yön kyläreissulla meillä, hän kerkisi nukkua vielä pikkuhuoneessa (entisessä omassa huoneessaan). Ensi viikonloppuna tulee vanhin poikani tänne yökylään, niin hän pääsee (tai joutuu, kun siellä on viileämpi) yläkertaan. No, saahan siellä siellä kakluunia lämmittää sitä ennen jos tarvii. Ja onhan siellä patterikin).






Syyslomaa sain viettää koko viikon, ei ollut sijaisuuksia, ja vielä pari päivää sitä jatkuu, kun huomiseksi ei ole vielä mitään ja tiistaina menen kampaamoon.
Kaikenlaista tässä on kyllä ollut, joten viikko meni vauhdilla. Olimme esim. tuttavien mökillä päiväseltään heidän kanssaan, vieraita kävi meilläkin, joulunlapsi-paketin kokosin ensimmäistä kertaa elämässäni, tänään oli tutun nuorisopastorin läksiäis-juhla, kun hän menee naimisiin ja muuttaa Israeliin, perjantaina oli pyhäkoulu vuoro ja mulla opetusta tullimies Matteuksesta kera tikkunukkejen, koneelta kerkisin vihdoin laittaa taas kuvia kehitykseen (musta paperikuvat on kuitenkin kivoja)...


Kello on kohta 20, joten lopettelen, että ehdin vielä kantaa noita tavaroita ylös ja pedata meille pedin yöksi.
Eikun mukavaa syksyistä viikon alkua teille!

Ps. kuvat on erään päivän kävelyltä enimmäkseen. Ylimmässä kuvassa jos näette ruskean ja mustan pisteen, ne on meiän koirulit kisailemassa sänkipellolla :)

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kaunista syksyä ja kissanpäiviä


Tänään olimme kaupungissa, vähän aikaa lastenlapsien vahtina ja sen jälkeen piiitkästä aikaa elokuvissa. Olikin kiva ja positiivinen elokuva, josta jäi hyvä mieli :) Elokuva oli Mieletön elokuu, joka kertoo 60-luvun Helsingistä, kylmän sodan ajasta, kaiken voittavasta rakkaudesta ym. Suosittelen!
Tuohon aikaan naisetkin olivat vaatetukseltaan niin naisellisia :)


Tuon alun kirjoitin siis jo eilen, sit kone jumittui niin, että piti lopettaa. Siispä jatketaan tänään. Tässä pari kuvaa kaupungista ja ihanasta ruskasta.





(On siinä meiän kaunis autokin :)






Ja vielä kotimatkalta, kun ilta alkoi jo pimetä.





Aina sitä pitää kännykkäkameran kanssa heilua:)


Nyt alkoi koululaisten ja monen muunkin syysloma, saa nähdä onko sijaisuuksiakaan alkavalla viikolla, vai saako viettää kisumisujen lailla kissanpäiviä.





Rasmus tässä on oikein rento-reiska :) Ei mitään välittänyt vaikka kävin painamassa naamani hänen ihanan pehmoiseen ja hyvältä tuoksuvaan massuunsa...Tiedättehän kissan ihanan tuoksun!


Toinen kissanpäiväilijä Hipsu oli löytänyt vintistä mukavan makuupaikan. Menin vintttiin etsimään jotain ja ihmettelin mistä kuuluu kissan kehräys ihan läheltä...Hipsu oli yläpuolellani patjakäärössä :)




Tuo vanha vaahtomuovipatja kun oli rullalla lautojen päällä.


Kissanpäiviä teillekin!


keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Tuhma söpöläinen ja valoa pimeyteen


Katsotaan unohdanko laittaa otsikon, kun en heti aluksi sitä laittanut :)En vaan tiedä vielä, mihin tää postaus soljuu...

Tänään taas pikkuihmisten kanssa vietetty päivää.Huomiseksi en ottanut töitä, kun on se meidän kylän tilaisuus illalla ja vielä kaikenlaista järjestämistä siinä.Saa rauhassa tehdä kauppaostokset ja keittää kahvit sinne, onneksi eräs seurakuntalaisemme tarjoutui leipomaan pullat sinne, mä kun en ole oikein jauhopeukalo...koskaan ei tiedä miten mun leipomukset onnistuu :)


Kuvia laitan nyt Hipsusta, joka ensimmäistä kertaa kiipesi (lue: hyppäsi) keittiökaapin päälle emaleiden joukkoon.









Onneksi ei pudottanut sieltä mitään!


Ihme kiipeily-vimma sille on muutenkin tullut! Kiipesi myös komeron päälle ja sieltä verholaudan päälle...ärsyttävää.
Lisäksi meille saunakerrokseen oli jostain päässyt talitintti (??) ja kun miehen piti lähteä hakemaan mua töistä, niin ajatteli että yritetään saada se ulos sieltä, kun tullaan takaisin....vaan kuinkas sitten kävikään?

Tinttiä ei löytynyt mistään, se vaan ilmeni mistä se oli tullut sisälle, alakerran vessan ilmanvaihto putkesta (verkko oli siirtynyt pois), niin luulemme ainakin tintin ängenneen sieltä sisään.
Loppujen lopuksi tintti löyyi vainaana vintin rappujen yläpäästä, Hipsu oli surmannut sen ja istui muina miehinä kuistin ikkunalla :(


Tuollainen söpöläinen ja niin raakalainen, mutta minkäs kissa luonnolleen mahtaa.


Ostin yhtenä päivänä led-valosarjan, kun olin aikaisemmin päällystänyt jogurttipurkeista varjostimia...ei ne kuitenkaan käyneet siihen, niinpä tein vain silkkikukista koristeet siihen.





Kokeilin myös blogiarpajaisista voittamiani pahvisia muffinssivuokia siihen, ehkä laitankin niistä varjostimet, sitten kun nuo kukat alkaa tuntua liian kesäisiltä :)





Ihan kivan näköiset ois nekin, vai mitä?


Tänään on viikon toinen saunapäivä, joten sinne taas kohta:) Mukavaa iltaa teillekin!

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Sunnuntain mietteitä ja taivaita :)


Ihana sää on ulkona, ei vaan tänäänkään ole tullut ulkoiltua. Aamusta (noin 11 maissa) lähdettiin seurakuntaan ja sen jälkeen käytiin ensin kaupassa ja sitten vaan kotona hakemassa ensi torstain kutsu-ilmoituksia ja käytiin laittamassa ne ilmoitus-tauluille. Viimeiseksi juotiin vielä kahvit reissussa.
Sitten olikin jo iltapäivä pitkällä, kun kotiin tultiin.
Eilen pestyt tytön pyykitkin oli aurinko kuivattanut puolikuiviksi ulkona, josta siirsin ne vaan sisätelineeseen loppu kuivaukseen.


Tostaina tosiaan on ensimmäinen hengellinen tilaisuus ihan omalla kylätalolla, aikaisemmin on ollut vaan viiden kilometrin päässä toisessa kyläkeskuksessa ja kotiseuroja on ollut.
Tarkoituksena olisi nyt pitää noita tilaisuuksia joka toinen torstai-ilta.


Viime viikolla olin neljä päivää töissä, yksi vapaapäivä oli siinä välissä, jolloin olinkin niin väsynyt, että nukuin päikkäritkin. Nyt on taas väsymys voitettu ja huomannakin on vielä vapaata. :)






Mies laittoi saunan lämpiämään, eilen hän oli koko päivän Miesten päivillä ja minä kävin vain suihkussa kun pistin vähän harmaata taas piiloon hiusvärillä. Pitäis vielä parturi-aika varata, kun on niin paljon taas tullut kaksihaaraisia, kun edellisestä parturikeikasta on jo puoli vuotta hurahtanut...vai liekö jo enemmänkin...





En mitään järkeviä kuvia löytänyt, niin laitoinpa taivaita :) Mulla tulee usein taivasta kuvattua, se on niin moni-ilmeinen, aina eri näköinen.
Mukavaa sunnuntain jatkoa, me varmaan kohta lähetään saunaan.