Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Harmaa päivä


Ilma lämpeni melkein 14 astetta, eilen oli aamulla vielä lähes -7, tänään +7. Ei varsinaisesti sada, mutta hyvin harmaa, tuhruisen näköinen päivä.Tässä kuvattuna edessäni olevasta ikkunasta.

Huomenna työpäivä, puolentoista viikon vapaan jälkeen ja illalla töiden jälkeen vielä meiän kylän Evankeliumin ilta ja sinne kahvitukset. Onneksi pullat tulee taas muualta :)
Eli vähän kiireempi päivä.
Huoneet on saatu suurinpiirtein kuntoon vaihto-operaation suhteen, siivota vaan pitäs ennen viikonloppua, kun poika tulee, ettei tukehdu pölyyn ja karvoihin. Tänään ois ollut aikaa, vaan ei yhtään hotsittanut (eli huvittanut).
Sen sijaan täytin tilikirjaa, korjasin yhet housut ja kävin läpi parittomien sukkien korin (siellä on edelleen enimmäkseen nuorimmaisen sukkia, nytkin tuli taas pesuun kaks paritonta sukkaa, eikä niiden pareja ollut korissa, mutta löysin sieltä kuitenkin hälle kaksi paria sukkia entisistä).

Tällaisen erilaisen pelargonian sain viime viikolla ystävältä, en raaskinut sitä vielä pistää talvehtimaan toisten kanssa, kun se vielä kukkii.
Ei tässä mitään erikoista ole, isäntä tulee varmaan kohta kaupunki reissulta ja pitäs sitten käydä huomiseksi ostamassa vähän lisää pahvimukeja, maitoa ja keksejä.

Halpakaupasta ostin kanervia 3 kpl/ 5 e, yhden laitoin kuistin ikkunalle ja kaksi ulkorappusille.Tuovat vähän väriä tähän harmauteen.
Parina päivänä tuli käytettyä puuhellaakin ensimmäistä kertaa ruuanlaittoon tänä syksynä, kun keittiössäkin oli vain 17 astetta. Yläkerran huoneessa oli vain 13 astetta, joten sielläkin lämmitin kakluunia, tänä aamuna siellä oli melkein 20.
Täytyy vielä ennen viikonloppua lämmittää siellä uunia, jos siellä viilenee, että poika tarkenee nukkua, hän kun on tottunut kerrostalon lämpimämpiin huoneisiin :)

Kivaa viikon jatkoa ja tapaillaan ehkä huomisen jälkeen loppuviikosta.

Lisäys: Tuli vaan mieleen, että nyt ollaan asuttu tässä talossa kolme vuotta, viime viikolla tais tulla täyteen. Piti käydä vilkaisemassa tapahtumia kolme vuotta sitten blogissani, eli lokakuu 2010 :)

12 kommenttia:

 1. Jaa teilläki on noin kylmää sisällä. Mää suunnittelin kans kirjottavani aiheesta huamenna.
  Älä liikaa sit lämmitä sitä vinttiä. Poika kumminki nukkuu ko tukki viileessä ja aamulla ihmettelee, että nukuimpa hyvin. Mua ärsytti aina kerrostalosa asuessa, ettei makuuhuonetta saanut pidettyä tarpeeks viileenä. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa Maija, viileässä on paljon kivempi nukkua! Meillä tosiaan usein yläkerrassa talvella oli tuo 13-15 astetta ja hyvin nukuttiin kahen peiton alla :) Nyt on alakerrassa noin 20 astetta makkarissa. Sama juttu mua ärsytti kerrostalossa myös, nukuttiinkin usein ikkuna raollaan.

   Poista
 2. ♥kauniit kanervat! Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniit kanervat. Kyllä piristää
  Mukavaa viikonjatkoa ja Evankeliumijuhlia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi, hyvä ilta oli eilen Evankeliumin ilta ja väkeäkin noin 25 henkeä :)

   Poista
 4. Täällä kans immeinen, joka nukkuu paremmin hieman viileässä, mutta kunnon peitolla;)
  On kyllä ilmasto sekaisin, ei voi muuta sanoa...Ensin -6 heti kohta n. +10 astetta...?

  Mutta sinulle oikein mukavaa loppuviikkoa!♥

  VastaaPoista
 5. Oikein hyvää viikonloppua, toivotaan vähän piristävämpää ilmaa kuin viime päivien harmaus!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä paistoi eilen aurinko ja oli niin "keväisen" näköistä. Nyt sataa vettä!

   Poista
 6. Upean värinen pelargonia. Blogi siis toimii päiväkirjana itselle : ) Olen joskus miettinyt, kuinka mukava olisi, jos blogi olisi jonkinlaisessa kirjamuodossa, helpommin selattavissa. Ehkä sekin päivä koittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pidän kyllä kirjallista päiväkirjaakin, tosin harvemmin nyt kun kirjoitan blogiin, sieltä on niin helppo katsoa kuvien kanssa :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)