Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Saunan takana on tilaa...

Niin varmaan ennen oli ajateltu, kun kaikki jätteet ja pois heitettävät oli haudattu maahan saunan taakse. Tänään nimittäin taas jatkoin saunan takana ja joen rannassa lasinpalojen, ruostuneen raudan, posliinin palojen ym ikävän jätteen keräämistä. Tämä on kolmas kesä kun sitä teen. Syksyn ja kevään tulvavesi joessa oli varmaan penkereestä tuonut sitä lisää esiin, huomasin kun raivasin joesta keppejä ja muuta virran tuomaa roskaa.Tuossa olisi päättymätön työmaa jos meinaisi kaikki saada pois, mutta vähän kerrallaan pari kertaa kesässä...ehkä se joskus vähenee.
Pitkävartiset kumisaappaat ja kumihanskat oli työasuna ja verkka-takki piti kesken kaiken hakea päälle, kun hyttyset alkoi syödä. Joki on tosi matala näin kuivana kesänä.


Kolme ehjää viinapulloa vielä löysin ja lääkepullon ja purkin, kaks ruosteista viilaa, muut oli ihan roskaa.Samalla rupeamalla leikkelin pois nokkosia ja koiranputkia rannan grillipaikan ja saunan ympäriltä ja keräsin joesta ja rannasta kiviä tulevia kukkapenkkejä varten.


Tämän postauksen kuvat on koneelta, tältä kesältä kyllä, mutta ei ihan viime päiviltä. Ylimmässä kuvassa vanha savusauna on hautautumassa nokkosiin ja heiniin.


Kattokin on sammaloitunut.

Joki virtaa sen päädyn alapuolella, aika korkea penkere on välissä.Tämä kuva on keväältä, kuten Rentukoista huomaatte ja vettäkin on huomattavasti enemmän kuin nyt.

Sauna teemalla jatketaan, nimittäin vähän aikaa sitten tulimme saunasta, eli siis kellari-saunasta, savusaunahan ei enää ole käytössä, siellä on tällä hetkellä "grillikota", muitakin käyttö tapoja ollaan ajateltu...kanalaa, lampolaa.. :)


Eipä tässä tällä kertaa muuta, huomenna olis pihakirppis noin 9 km päässä, ehkä käymme siellä :)

Nämä kehykset on vanhat kirppis ostokset. Noista lapsi-aiheisista uusvanhoista korteista tykkään :)

8 kommenttia:

 1. Kaunis sauna, harmi ettei ole käyttökuntoinen enää. Kanalana olisi hauska. :)

  VastaaPoista
 2. Onpa tunnelmallinen sauna!
  Täälläkin olen kaivanut, pahimmat roskan löytyvät navetan takaa, mutta lasinsiruja nousee joka kevät ja kun maata ylipäätään kaivaa missä vain. Viimeksi löysin lasin lisäksi sinisen tanssi(?)kengän jäännökset ja nahkaisen lompakon, jossa lukee Helsingfors!
  Ihana ranta teillä!

  VastaaPoista
 3. Kumma tapa haudata jätteitä nykyisinkin vielä. Me löysimme autotallin takaa muovisäkissä haudattuja puisia kiiloja, joita käytetty laminaatin asennuksessa :O
  Ennen ei ole ollut jätekuljetustakaan, joten kaikki rikkinäiset astiat vaan saunantaakse.

  VastaaPoista
 4. Ihana vanha sauna! Ja joen rannalla viälä! Eiks sitä sais ennää kuntoon?

  VastaaPoista
 5. Kaunis sauna ja vielä kukkien koristamana

  VastaaPoista
 6. Ihanannäköinen tuo sauna. Meillä kotona "ennenvanhaan" vietiin kaikki jätteet "louhenkoloon". Se oli oikeasti kyllä syvä onkalo kivenkolossa eikä saunantakamaasto. Ei ollut mitään kierrätyspaikkoja olemassakaan tuolloin.
  Ihan haikea olo tuli tuosta rentukkakuvasta.

  VastaaPoista
 7. ♥ kuulostaa tutulta tuo lasin- ym. sirujen löytäminen :(

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommenteista.Kyllä kai saunan vielä kuntoonkin sais, mutta siihen tarvittaisiin rahaa ja osaamista, meillä ei ole kumpaakaan :)
  Muistan kyllä kun äidin kotimökilläkin laitettiin jätteet isoon kaivettuun kuoppaan, se oli varsin iso...
  Ja myöhemmin löysimme äidin ja muun perheeen kanssa kävelyretkellä metsästä "kaatopaikan", josta äiti löysi kaikkea kivaa meille kotiin :)
  Sieltä olen perinyt kaiken hamstraus intoni :)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)