Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 25. kesäkuuta 2012

Pulma palsta

Nyt esittelen teille yhden pienen asuntomme suuren pulmapaikan. Se on vaatesäilytys.Kyllä tulee välillä ikävä edellisen asunnon vaatehuonetta...sinne jopa joskus järjestin paidatkin värisävyttäin...oli helppo valita väri, sen mukaan millä tuulella oli tai mikä sopi muihin vaatteisiin. Se oli miehen ja minun yhteinen, lasten huoneissa oli omat komerot.


Nyt vaatteilleni on tämä yksi olohuoneen komero, joka siis on TÄYSI ja aina menee sekaisin, kun sieltä jotain kaivaa esiin.
(Miehen mielestä ongelman ratkaisu olisi varmaan vaatteitten vähentäminen :)
Kyllähän naiset vaatteita tarvitsee ja miehellä ei ole siihen mitään sanomista, sillä hänellä on makuuhuoneessa käytössä kaksi komeroa, toinen hylly- ja toinen tankokomero.


Minun komeroni on alunperin vain tankokomero, jonne olen lattialle laittanut itse pienen hyllykön ja korit.


Tämäkin on jo edistystä, sillä alussa olin laittanut sinne vain muovialustat lattialle ja vaatteet vinoon pinoon niiden päälle sekä kaksi koria alusvaatteille ja sukille.Toisaalta hyllykkö vie nyt siellä tilaakin.


Kuten kuvasta näkyy, tangossa on mekot, tunikat, farkut ja muut housut sekä villatakit. Hyllykössä on keskihyllyllä tärkeimmät eli paidat ja topit. "Piilossa" tankovaatteitten takana olosuhteiden pakosta ovat yöasut ja pitkät kalsarit.
Lattialla hyllyn alla ja korien takana ovat neulepuserot.
Ja koreissa sukat, villasukat ja alusvaatteet. Lisäksi komeron toisessa kulmauksessa ovat käytössä olevat vaatteet ja toisen kulmauksen seinällä on pusseissa/kasseissa sukkahousut ja vyöt.


Ulkovaatteet, huivit, käsineet ym:t ovat keittiön ulkovaate-komerossa, joka on mun ja tytön yhteinen.Miehen ulkovaatteet ovat eteisen (talvella kylmän)naulakossa, koska hän haluaa niiden olevan helposti saatavissa.


Syy siihen miksi selitän asian niin perusteellisesti on se, että haluaisin teiltä vinkkejä vaatesäilytykseen. Onko mitään hyviä ideoita? Itse tulee "sokeaksi" jollekin tilalle, niin ettei ymmärrä, mitä voisi sille tehdä. Yksi vaihtoehto on kyllä tietysti se, jos tekisi komeron alaosaan kiinteät hyllyt, mutta toisiko se lisätilaa...


Onneksi tuo komero on kuitenkin vakiokomeroita vähän isompi.Olohuone ja kaikki muutkin huoneet on niin täysiä jo nyt, että lisäkaappien hankkiminen olisi aika pulmallista.Komerossa on sivuseinällä pieni naulakko, jossa roikkuu niitä säilytyspusseja/kasseja.Komeron ovessa on edellisten asukkaiden laittama palapeili, joka on toisaalta ihan hyvä pukiessa, valitettavasti senkin on nyt peittäneet käytössä olevat tunikat, kun en halua heittää niitä sinne käytettyjen pinoon rypistymään.

Aika hassu postaus tänään, mutta kiitollisuudella otetaan vastaan ideoita :)

4 kommenttia:

 1. Hei, mä olen jostakin aikanaan ostanut housuille sellasen kerroshenkarin johon mahtuu monet pitkikset ja yläpäähän lenkeistä roikkumaan vaikka hameita, voin antaa pari kappaletta jos tulet kesän aikana käymään vaikka mökillä.
  Hyllyt on myös käytännölliset en osaa muuta neuvoa.
  Minttuliini

  VastaaPoista
 2. Mulla on aina vähän ongelmia säilytyksen kanssa.. Nyt mulla on makuuhuoneessa verhotanko katossa ja siinä roikkuu henkareita ja niissä vaatteita.

  VastaaPoista
 3. Hei Minttuliini!
  Itseasiassa mulla on yks sellanen käytössä ja mahdollisesti olis toinen vintissä...Noita hyllyjä täytyy vielä miettiä....


  Riitta Sinikka:Aina näissä vanhoissa taloissa varsinkin taitaa olla pienet säilytys tilat ja sit kun on pienet huoneet muutenkin...ennen on ollut vähemmän vaatteita ja tavaraa ihmisillä :)

  VastaaPoista
 4. Ymmärrän oikein hyvin vaatesäilytysongelmasi, sillä minulla on yksinäni vaatehuone ja silti tekee tiukkaa...

  Ehdotan, että vaihdatte miehesi kanssa komeroita. Naisilla on kuitenkin aina enemmän vaatteita, joten hän varmaan pärjää yhdellä yhdistetyllä tanko/hyllykomerolla ja sinä saisit käyttöösi kaksi komeroa.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)