Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kaapin siivousta

Tänään mies lähti taas näytelmä harkkoihin ja tyttökin on ollut siskonsa lapsia hoitamassa, niin hetken olen ollut ihan yksin. Niinpä piti käyttää rauhaa hyväksi ja alkaa siivoamaan keittiön astiakomeroa.Siinä sitä aikaa vierähtikin...


Ajattelin ensin vaihtaa hyllyihin paperit, mutta loppujen lopuksi päädyinkin päällystämään rumat sisäseinät tapetilla, jonka olin joskus saanut tyttäreltäni askartelua varten.Hyllyistä otin paperin pois kokonaan.







Samalla katselin siellä olevien vanhojen lusikoiden varsia, miten niissä onkaan erilaisia kuvia, ruusuja, kieloja...








Ovat äidin jäämistöä, eivät käytössä, mutta en niitä hävittääkkään raaski.Mulla on muutenkin liikaa astioita kaappitilaan verrattuna, mutta mistä näistä mä raaskisin luopua :)?





Näistäkö ihanan söpösistä mukeista, joista juodaan jouluna...


Tai näistäkö lapsuuskotini ihanista syvistä lautasista...





Kyllä ne taas vähän aikaa mahtuvat kaappiin kun se on siivottu :)










Laitoin tuon tapetin ihan vaan nastoilla seiniin, mikä sekin oli hankalaa, kun se kaapin puu on niin kovaa, ettei siihen meinaa mennä nastat eikä naulatkaan. Sen huomasin, kun aioin laittaa sinne seinälle ripustusnauloja tavaroille, ei tullut siitä mitään. Nastatkin hakkasin vasaralla, ja monta niistäkin taittui pilalle.



Tapettikin kävi niin vähiin, että alahyllyjen seinät jäi "tapetoimatta", vain kolmeen ylimpään tasoon riitti tapetti. Harmi, mutta toisaalta alahyllyillä on kattiloita ja muita isoja, niin ei sieltä paljon seinät näykkään.



Leipäkone tuolla valmistaa leipää, kun tyttökin tulee kohta kotiin, saa lämpimäisiä.


Eilen tein puutarhatöitä, istutin pari uutta kukkaa ja kitkin ruohoja ja kylvin salaattia.


Tässä kukkaset










Kaikenlaista muutakin sälää siellä näkyy olevan. Tänään on taas ahdistanut tuo tavaroiden paljous, eteinenkin on täynnä kirpparitavaroita, jotka eivät tunnu menevän kaupaksi, kai ne kohta pitää viedä kiertsiin...


Vinttiinkään ei voi enää paljon mitään viedä, kun sinne on tehty makuupaikka (jos vaikka joku vieras tarvitsee yösijan) ja mä kokosin siellä olevista ylimääräisistä huonelaluista oleskelutilankin sinne :)


Jos muistan, laitan sieltä joskus kuvia, mutta nyt lopetan, kun tää kone pätkii inhottavasti. Meiän telkkarikin on muuten ruvennut kans pätkimään, ärsyttävää!
Tyttö just soitti, ettei sitä bussia tulekaan nyt kesäaikaan, millä sen piti tulla. Kummallista, luulin kyllä sen tulevan, milläs ihmiset muuten pääsis töistä...korvessa ollaan...


No, kaikesta huolimatta mukavaa kesäpäivää!

6 kommenttia:

 1. Voi Sesse, tuttu juttu tuo tavarataivaan paljous meilläkin on ja kun ei halua luopua mistään.
  Kuinka terveytesi laita muutoi, toivon että olet tervehtynyt jota samaa en itsestäni voi sanoa.
  Kaunniita lusikoita ym purnukkaa onkin, daaliaa ja pelakuuta olet istutellut mutta kuinkas on lähtikö ne viime vuonna sulle tuomani kukkasipulit kasvuun ollenkaan ?
  Kaunista kesäkuuta t. Minttuliini

  VastaaPoista
 2. Minttuliini: Kyllä ainakin niitä kevätkukkia tuli, narsississia, tulppaania, helmililjoja ja oiskohan skilloja...siis jonkunverran tuli. Olihan niissä jotain myöhemminkin kukkivaa, saa nähdä jos niistä tulee. Terveys on nyt taas aikas kunnossa, yskäkin melkein parantunut :)Mukavaa kesäkuuta sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Semmostahan se on, että tavaraa tuppaa kertymään:) Sitten ahdistaa, kun mitään ei mahdu minnekään...

  VastaaPoista
 4. No sama täällä.
  paljon on kaikkea kerääntynyt. En raaski luopua vanhasta. Mitä on tehtävissä, no sinne ne vintille kerääntyy.
  meillä on isot tilat vintillä ja lapsenlapsikin tuo sinne tavaroitaan mitä haluaa säästää.

  Ahkerana olet ollut.
  oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Taina ja Sylvi: No hyvä kun en ole ainoa :)
  Mukavaa torstaipäivää!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)