Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Lepopäivä

Hyvää sunnuntaita!

Tänään on siis lepopäivä remontissa ja iltapäivällä lähdetään seurakuntaan.Eilinen meni iltapäivästä iltaan miehillä remontissa, ei olla siinä kauheasti edetty, kun lisää lahoa ja hometta löytyi lattiasta :(
Nyt sinne on vaihdettu uudet puut ja kannettu purut roskanpoltto tynnyriin, jossa on pari-kolme päivää ollut lähes ikuinen tuli :)
Poistettujen laattojen kohtaan seinälle on laitettu kosteussulku ja lattia on nyt kiinni...elikkä ehkä huomenna päästään siihen mitä alunperin piti, laittamaan tiskipöytää ja uusia kaappeja...

Kyllä otti mullakin henkeen eilen kun ottivat pois niitä homepuita, samoin remonttimiehellä kun hän on muutenkin allerginen.:(

Mä en varsinaisesti miesten remonttiin osallistunut, vaan neuloin olohuoneessa sukkia. Rupesin niitä tässä yhtenä päivänä tekemään vanhoihin varsiin, jotka kai olivat äidin tekemät. Sukat niistä oli jo aikaa hajonnut, mutta olin varsia säilyttänyt.

Siitä kun viimeksi olin sukkia kutonut oli jo melkein pari vuosikymmentä.Joten tarvitsin ohje kirjallisuutta.Paras ohje oli vanhassa kansalaiskoulu-aikaisena käsityökirjassani :)


Kunhan tässä harjaannun, voin käyttää Villiviinin blogista voittamaani kirjaa :)
Jonka sain perjantaina kera ihanan mummokortin. Aihekin oli kierrätys-ihmiselle perinjuurin sopiva, kun mummelit tutkivat löytyykö roskalaatikosta mitään mielenkiintoista :)
Kiitos Villiviini!


>
Tänään olimme kävelyllä koirien kanssa, oli vallan keväinen sää. Aurinkokin paistoi, liukasta vaan oli...

Ihanaa kyllä on kun on kevät!!


Jos nyt menisi haukkaamaan jotain, meillä on tää ruokapuolikin ollut sellaista, että yritetään mahdollisimman helpolla selvitä, kun ruuatkin on pitkin olohuonetta ja astiat pitää tiskata saunassa, kun ei ole vielä keittiö hanaa laitettu.

Mutta kuulumisiin!


Ps. En tiedä miksi loppu tekstistä on sinistä...saa nähdä josko se on julkaisemisen jäljeenkin.

6 kommenttia:

 1. Postauksesi oli mukava lukea. Jaksat olla kaikesta huolimatta positiivinen. On syytäkin olla myönteinen kun korjaustyö etenee hyvällä vauhdilla ja saatte entistä suuresti ehompaa! Kaikki mitä nyt tehdään on aina eteenpäin.

  Kävittekö Mahdollisuus muutokseen tilaisuudessa?

  Minunkin pitäisi löytää sukkien selkokielinen ohje! En kehtaisi myöntääkään, että vaikka olen mummi, en osaa sukkia kutoa. Oma äitini kutoi niitä vaikka kuinka ja samoin anoppini.

  VastaaPoista
 2. Kirsti: Kyllä kävimme Mahdollisuus muutokseen tilaisuudessa Helsingin jäähallissa. Siellä oli Minea-bändi, Jukka Tolonen, Late Johansson ym.
  Sama mulla, että äitini kutoi paljon sukkia, minunkin perheelle.

  VastaaPoista
 3. Jaksuja remontin keskelle!
  Jännä lukea miten muutkin "kanssasisaret" eivät ole neuloneet sukkia tai lapasia useampaan vuosikymmeneen ja nyt sitten jotenkin reipastuvat neulomaan. Minulla ihan sama juttu. Neuloin ihanasta langasta sukat ja lapaset. Rupesin neulomaan itselleni, kun lankakin oli Novitan Punatulkkua :)
  Sukista tuli isot, mutta onneksi juniori sitten omi ne ja on pitänytkin. Lapasista tuli valtavan isot ja juniori tuumasikin, ettei noin isoja käsiä ole kenelläkään. Minä vien ne kirpparille, kun seuraavan kerran vaatteita sinne vien. Tosiaan ohjeen kanssa neuloin sekä lapaset että sukat. Mutta pitää vielä opetella omaa käsialaa, puikkojen kokoa, lankaa ja monta muuta asiaa.

  VastaaPoista
 4. Sain jo sukat valmiiksi, paitsi että pitää vielä päätellä. Tyttö sitten halusi, että tekisin hänellekin, joten aloitin heti toiset :)

  VastaaPoista
 5. Hyvä että saitte homeen pois niin pääsette varsinaiseen työhönne,
  Hyvän kirjan sait , varmasti on käyttöä.
  Oikein hyviä remonttipäiviä sinne teille!

  VastaaPoista
 6. Sylvi: Kiitos! Toivotaan, että pian päästäisiin siihen tilanteeseen, että keittiötä vois normaalisti käyttää.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)