Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Saunan vintin siivousta ym.

Mukavaa tiistai aamua itsekullekin!

Pientä tihkusadetta, vaikka hellettä kai se tv:ssä lupaili.
Ensin sunnuntain tunnelmia sen verran, että silloin olimme siellä pikkupoikien synttäreillä. Poikkesimme myös keskimmäisellä tytöllä hakemassa yhden pikku hyllykön/lokerikon ja neiti sai sieltäkin kassillisen vaatteita mukaansa :)

Pikkuprinsessa (poikien pikkusisko ja nuorin lapsenlapseni siis) oli taas niin suloinen. Hän kun ei huoli tuttia, niin äitinsä on pitänyt hällä pehmoista pupua uni-ja lohtuleluna. Hyvin on toiminut.Kaikki mun lapseni olivat siellä synttäreillä, vanhinta lukuunottamatta. Oli kiva nähdä nuorinta poikaakin, kun häntä vähemmän näkee, kuin tyttöjä.


Eilen sitten touhuttiin kaikenlaista, mm. tyhjennettiin vanhan saunan vinttiä. Ei kyllä saatu kuin puolet työstä tehtyä, oli sen verran raskasta ja pölyistä hommaa.
Mies oli ylhäällä matalassa ja ahtaassa tilassa ja mä olin lattialla tai tikkailla vastaanottamassa lautoja, lankkuja, ikkunalasin palasia, rikkinäisiä perunakoreja ym.

Yksi löytökin kyllä tehtiin...vanha sinkkinen pesusoikko. Se on joskus maalattu ja nyt maalit lohkeilivat kovasti sekä sisä- että ulkopuolelta. Yritän rapsutella ne kokonaan pois.


Tässä tämä "komeus" :)
Jotain siinä kuitenkin on...menneen ajan tunnelmaa.


Tänään mies lähti jo aikaisin näytelmiin, itse nousin vasta puoli yhdeksältä. Vähän särki käsivarsi eilisestä rasituksesta, mutta nyt se on jo vertynyt.
Kauhea sotku täällä alakerrassa oli vastassa...en ymmärrä kuinka kaksi aikuista, yksi teini ja muutama elukka saa tämän näköiseksi huoneen (siis olohuoneen) parissa päivässä. :(

No, täytyypä ruveta järjestelemään paikkoja. Sunnuntai aamuna siivosin kuistin, niin nyt siellä on taas kivemman näköistä. Ehkä pitäisikin istuskella vaan siellä :)


Tässä vielä silmän iloksi pari ruusutaulua, jotka tein vanhoista korteista ja vanhoista kirppiskehyksistä keittiöön.


3 kommenttia:

 1. Niin sadepäivinä sitä kerkiää siivoomaankin.
  Eihan sitä kesällä niin paljon sisällä ollakaan.
  Ompa suloin vauva,
  Kiva kuulla miksi suomessa kutsutaan " uni ja lohtulelu" täällä ruotsissa se on snyttefilt.

  VastaaPoista
 2. Kauniit kierrätystaulut olet tehnyt! Vauveli on suloinen; omilla pojillani oli sideharsorätti aina kainalossa nukkuessaan pieninä - sitä sanottiin unirätiksi...

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 3. Heippa Sylvi!
  Kiva kun poikkesit, mukavia päiviä sinulle!

  Hei Sari!
  Mukavaa kun tulit ja jäit lukijaksikin :) Kivoja kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)