Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Pääsiäispäivän ilta

Hyvää kuluvaa pääsiäistä jokaiselle!

Aamulla,kun aurinko paistoi likaisten ikkunoiden läpi, ajattelin mielessäni, että kun keittiössä ja olohuoneessa on vain kolme pientä ikkunaa yhteensä, olen kyllä aika saamaton jos en saa niitä pestyä.( Kun olin jo pitempään katsellut niiden likaisuutta).

Joten tuumasta toimeen. Aloitan keittiöstä, koska olohuoneen isompaan ikkunaan paistaa suoraan aamuaurinko.
Ikkunan edessä oleva ruokapöytä on täynnä tavaraa, se pitäisi tyhjentää ensin, että saisi pesuvehkeet siihen ja ikkunakin mahtuisi aukeamaan.
Pöydällä on kaikkea maksettavista laskuista koiranmakkara pötköön...ääh! Likaisia juomalaseja, veitsiä, myslipurkkia, maitotölkkiä...
Siis aloitetaan raivaamalla ruuat kaappeihin ja likaiset astiat tiskipöydälle.
Hetkinen...tiskipöydän pieni vapaa tila ON JO täynnä likaisia astioita ja tiskikone täynnä puhtaita astioita.
Aloitetaan siis tyhjentämällä tiskikone, laittamalla likaiset tiskit koneeseen, keräämällä loput tavarat ruokapöydältä, poistamalla kukkaruukut ikkunan edestä ja pyyhkimällä pöytä. Tämänkö vuoksi ikkunanpesu tuntuu aina niin vaivalloiselta aloittaa?

Onneksi täällä on pienet ikkunat, nopeat pestä. Pesen keittiön ikkunan kolmet pinnat sisäpuolelta ja sen jälkeen ulos puutarhatuolilla seisten pesemään ulkopinnat.

Samantien, kun mulla kerran on pesuvesi vadissa pesaisen myös olohuoneen pienemmän ikkunan, joka on varjon puolella. Ainakin huomaa mikä ero on, kun joudun jättämään isomman ikkunan likaiseksi, kun siihen porottaa aurinko.

Pestessäni olohuoneen ikkunaa ulkopuolelta tarvitsen pienet tikkaat, koska se on vähän ylempänä. Tietysti vadin kanssa liikkuessani pesaisen myös jonkun eteisen ikkunan, sekä kellarin rappukäytävän ikkunan, jonka välin somistan samalla simpukoilla.

Tällaista poukkoilua tämä mun työnteko on :)

Päivällä sitten puuhattiin muuta, mutta illalla jatkoin pesemällä sen jääneen olohuoneen ikkunan, tytön huoneen ikkunan ja saunan sekä pukuhuoneen pikkuikkunat.

Ihanaa katsella kevätmaisemaa puhtaiden ikkunoiden läpi.

Aamulla tuntui tosiaan vaikealta aloittaa, mutta lopussa kiitos seisoo! (Niinkuin ennen sanottiin).

Miehelläkin loppui taas esitykset tältä erää. Hän jo huomiseksi suunnitteli mitä pitäisi tehdä, kun ollaan molemmat kotona...ulkopöytää laittaa ja rasvamonttua putsata lopuista roskista mitä sinne oli edellisten asukkaiden aikana jäänyt...

Katsotaan nyt, olen odotellut jos keskimmäinen tyttö pääsisi käymään nyt pääsiäisenä.

Lopuksi pari kuvaa keräämistäni "pitkäturkkisista" keraamisista nalleista. Ostin torstaina töistä uuden nallukan, joka onkin nalle-enkeli.
Mahtava pääsiäissää on ollut, jos ei lasketa pitkäperjantain vesisadetta. Miksihän suomalaiset on tehneet siitä pitkän, kun englanninkielessähän se taitaa olla Hyvä perjantai...Good Friday...jos muistan oikein.

Pitkäperjantain pyhäkoulussa luin Lasten Raamatusta pääsiäiskertomusta ja askartelimme pääsiäiskukan ja tipun.
Kotona on syöty mämmiä, pääsiäismunia ja popcornia... Oltu ulkona ja luettu hyvää kirjaa.

Leppoisaa lomaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)