Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 1. tammikuuta 2011

Hyvää uutta vuotta 2011!

Uudenvuoden ensimmäinen päivä alkoi meillä (lue mulla) siivouksella. Eilinen päivä meni töissä ja ilta seurakunnassa, joten nyt oli pakko syöksyä viikon sotkujen kimppuun :)
Tytölläkin on ollut tietysti koulusta lomaa, joten hänen aika on mennyt videoiden, lukemisen ja piirtämisen merkeissä, josta seurauksena on kaikenlaista tavaraa kertynyt kasoittain olohuoneenkin pöydille, tuoleille ja lattialle.
Oman lisänsä siihen toivat omat kirjani ja lehteni.

Pieni tila on siitä huono, että helposti sotkeentuu, mutta siitä hyvä, että sen saa inhimillisessä ajassa siivottua. :)

Olin puolikymmeneltä vasta herännyt, mutta 11 jälkeen oli jo olohuone suurinpiirtein siivottu, jopa imuroitukin!

Tällä kerralla tavarapaljous, joka oli poissa paikoiltaan, meinasi minut pelästyttää. Niimpä kokeilin vanhimman tyttäreni lapsuudenaikaista siivouskikkaa: kerätä kaikki tavarat yhteen kasaan. Tosin hän ne lajitteli vielä lajien mukaan eli esim. vaatteisiin, paperitavaraan, leluihin ym.

Minä ronskisti keräsin kaikki ylimääräiset, pois paikoiltaan olevat yhteen kasaan kissankoriin ja vaatteet tuolille yhteen kasaan.

Jonka jälkeen vasta rupesin niitä sitten lajittelemaan omille paikoilleen.
Tämän jälkeen olikin jo helppo imuroida. Ei tietenkään saisi antaa tavaran kasautua esim.lattioille ja pöydille...mutta tavaroilla on tunnetusti tapana lyöttäytyä toistensa seuraan jolloin syntyy tavaralaumoja. Ainakin meillä :)


Kohta meillä olikin taas siisti olohuone. Ainakin entiseen verrattuna.
Ystävät tulevat kohta meille korjaamaan autoaan, siis meiän autotalliin joten lopetan ja toivottelen kaikille parhainta vuoden alkua!

6 kommenttia:

 1. Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta.

  Meillä tuppaa kanssa tavarat kertymään olohuoneeseen.Hyvä konsti tuo laittaa ne kaikki kasaan.

  VastaaPoista
 2. Siistiähän teillä nyt on. Kyllä sitä pääsee päljon helpommalla kun laittaa tavarat heti käytön jälkeen omille paikolle. Minä olen perheelle opetanut sen tavan ja hyvin toimii.

  VastaaPoista
 3. JaanaElina: :)

  Anonyymi: kyllä varmaan helpommalla pääsisi jos olisi osannut perheen opettaa "tavoille", mutta kun on itsekkin sen verran boheemi, ettei jaksa pienestä sotkusta välittää...isosta vasta :)

  VastaaPoista
 4. Onnea Uudelle Vuodelle Sinulle!
  Meilläkin on pienet tilat ja ihmeesti kaikki vaakapinnat peittyy jatkuvasti tavarakasojen alle. On tullut passattua tuo tytärkin liian hyvin, joten kasojen purkaminen jää äidin huoleksi. Minä vaan olen liian laiska kovin usein sitä tekemään :) Silloin on pakko, kun joku sukulainen ilmoittaa tulostaan :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä se totta on, että pieni tila sotkeentuu helpommin, mistä lie johtuukaan. Minulla on töissä tapana (kun paperisotku valtaa työpöydän sekä sivupöydän) kerätä kaikki yhteen pinoon ja järjestää paikoilleen järjestyksessä päällimmäisestä alimmaiseen :). Hyvä tullee niin! Hyviä vuoden ensimmäisiä päiviä ja tietysti koko vuotta!

  VastaaPoista
 6. Siunattua uutta vuotta teille! Sotkua tuppaa tulemaan, vaikka tavaroille olis oma paikkansa. Vaikka sitten sitä vasta tuleekin kun ei niitä säilytystiloja ole...uh! Onneksi sotkussakin voi elää. ;)

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)