Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 24. elokuuta 2010

Syksyä ilmassa ja mielessä

Jotenkin on tullut sellainen alakulo, liekö tuo lähestyvä syksy sen tuonut mukanaan.
Eilen käytiin mökillä, se oli kivaa, mutta niin haikean alakuloinen olo tuli sieltä lähtiessä...syksy saapuu ja työt alkaa.

No eipä silti, ei tässä niin kauheesti ole siellä kerinnyt kesälläkään käydä.
Eilen aamulla kun läksimme oli pilvinen sää ja matkalla yhteen otteeseen satoikin, välillä paistoi aurinko.
Mökillä oli ihan hyvä sää, mutta alkoi tummia pilviä kerääntyä taivaalle. ajattelin, että ulkohommat on tehtävä ensin, niinpä kun isäntä leikkasi ruohon etupihalta, niin keitin tulokahvit ja vaihdoin vaatteet.


Sitten kasvimaan satoa korjaamaan. Eli keräsin osan salaatista ja tillistä, suurimman osan persiljasta ja porkkanat melkein kaikki.

Porkkanat olivat tosi tiukassa savipitoisessa maassa, naatit katkesivat jos niistä yritti vetää. Siispä piti hakea varastosta kaikkia "aseita" joilla maan kimppuun kävin. Osa porkkanoista oli pieniä, mutta osa oli kasvanut niin isoiksi, että jotkut katkesivatkin, kun eivät suostuneet tulemaan ylös maasta.
Keräsin myös omenapuiden alta hyvät omenat talteen, puihin en vielä koskenut.
On meidän pihassamme yksi pihlajakin.


Niputin osan persiljasta nippuihin, ajattelin antaa niitten kuivua, niin voi sitten vaan murskata ne jauheeksi.

Jossain välissä tuli kova sadekuuro, mutta sen jälkeen oli taas hyvä sää.

Kävin vintissä katsomassa, josko sieltä löytyisi vielä jotain aarteita, mutta eipä mitään uutta enää. On siellä kaksi vanhaa puutuolia ja hienot isot taulunkehykset, mutta ei niitäkään nyt tällä hetkellä tarvitse. Nuo on siis mökin mukana tulleita. Onhan siellä myös heteka ja joku vanha grilli.

Varastolla yritettiin isännän kanssa korjata yhtä kaappia, mutta yritykseksi se jäi. Mieheltä meni ensin hermo, minä vielä sisukkaasti yritin jonkun aikaa, mutta sitten loppu multakin innostus, kun ei siitä mitään tullut.

Kotiin lähtiessä oli tosiaan alakuloinen olo, sitä yritin parannella miehen ostamilla irtokarkeilla. Kotona olimme jo ennen seitsemän uutisia.

Tyttö lähtikin melkein samantien pelaamaan sulkapalloa hallille. Poika oli koneella, mutta jossain vaiheessa minäkin siihen pääsin.


Mies lähtee viikon reissulle Venäjälle lauantaina, sitä ennen mulla on vielä jälkitarkastus Helsingissä ja torstai-iltana meillä on kotikokous.

Nyt sataa ja tyttökin meni bussilla kouluun, mun pitäs käydä vilkasemassa sitä kirppispöytää. Siispä lopetan, näillä mennään!

11 kommenttia:

 1. Alakuloa on ilmassa, meilläkin mökiltä lähtiessä, on pian aika jättää mökkeilyt, noh, jos kuukauden päivät vielä kävis siellä.
  itse myös ajattelin piristää itseäni kirppiskierroksella, mutta ens viikolla vasta.
  Mukavaa elokuun loppua haikeudesta huolimatta :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sesse kommentista blogissani.Kiva kun ehdit siellä piipahtamaan.Ja se traktori oli siksi järvessä kun me tehtiin laituria viime syksynä,niin isäntä vei traktorilla laiturin pukit järveen.Ei niitä olisi jaksanut kantaa,olivat niin painavat.

  Teillä onkin ollut mukavat puuhat siellä mökillä.
  Älä ole alakuloinen,pian on taas uusi kevät ja syksy.Välissä vielä joulukin.Ja onhan tätä syksykesää vielä jäljellä.

  Oikein mukavaa viikonjatkoa.

  VastaaPoista
 3. No on sulla ollut kova porkkanamaa. Muistan lapsena nostelleeni niitä melko helposti : ) Olisiko myyrä pidellyt sieltä alapuolelta kynsin hampain kiinni : )

  VastaaPoista
 4. Seijastiina: Mä olen sitä omaa kirppispöytää käynyt järjestelemässä. Tänään just laitoin -50% kaikki, kun perjantai aamuna se pitää käydä tyhjentämässä.
  Mukavaa loppuviikkoa sinne myös!

  JaanaElina: Mulla on jo vuosia syksy ollut jotenkin vaikea aika, helposti mieli masentuu..
  No kohta alkaa työt ja tulee muuta ajateltavaa, toisaalta sekin jännittää mennä pitkästä aikaa työelämään. Mukavaa loppuviikkoa sinullekin!

  Mayo: Kyllä itsekin ihmettelin sitä porkkanamaata...kun niitä tontin murheengryynejä kusiaisia oli siinä maassakin pesimässä, niin ajattelin, että siellä porkkanan päässä on varmaan sata muurahaista kiskomassa :)

  VastaaPoista
 5. Hei, tulin JaanaElinan kautta blogiisi ja jäinkin lukijaksesi...ollaanhan melkein niinkuin samaa sukupolvea ( 50 +)ja minullakin on kaksi 17.vuotiasta poikaa ja tytär 20 v. joten silläkin saralla natsaa yhteen.
  Voi harmi että syksy tuo sinulle alakulon, itse en sitä niin koe, olen syksyllä syntynyt joten syksy on minusta aika kivaa aikaa ennenkuin tulevat ne marraskuun kamalat loskat ja pimeät illat, kunnes taas jouluksi kaikki kirkastuu. :=)Toivotaan, että syksystä tulee oikein kuulas ja aurinkoinen, jotta voisimme nauttia luonnon kauneudesta, jospas se siitä..
  Mukavaa viikonloppua sinulle.
  -Tuija-

  VastaaPoista
 6. Sesse,käy kurkkaa blogiani.Siellä on sinulle tunnustus,nappaa se mukaasi sieltä.
  Piristystä päivääsi toivotttelen.

  VastaaPoista
 7. Voi ei, JaanaElina ehti ensin. Minullakin on blogissani sinulle tunnustus haettavaksi : )

  VastaaPoista
 8. JaanaElina ja Mayo: nöyrimmät kiitokseni :)

  Tuija: Oikein kiva kun tulit :) Tulen käymään blogissasi, nähdään!

  VastaaPoista
 9. Sesse, moiks ja kiva kun kävit taas kommentoimassa blogissani.
  Nyt se on taas viikonloppu ja mökillä ollaan, juuri nyt ei sada, mutta kylmä on, pistän patterin päälle ja tulet takkaan, alkaa olla viimesiä käyntejä..huoh..
  Mukavaa viikonloppua, missä sitten lienetkin olet :D

  VastaaPoista
 10. Tervehdys! Ensi visiitillä blogissasi, sinulla on todella kiva blogi.

  Meillä näyttää olevan myös sama haave:)

  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 11. seijastiina: Mukavaa mökkeilyä! Kotona ollaan, isäntä lähtee huomenna sinne Venäjän reissulle.

  Sussi: kiitos:) Tule toistekkin! Samoin mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)