Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 21. elokuuta 2010

Leppoisaa lauantaita

Tänä aamuna heräsin vasta aika myöhään ja kohta mies soitti kaupungilta, että ystävät ovat Siuntion kylpylässä ja tulevat myös meille käymään.
Samalla huomasin, että vanhimmalta tytöltä oli tullut viesti, ottaisinko pojat hoitoon vähäksi aikaa.
Pieni paniikki meinasi iskeä, kun vieraiden piti tulla tunnin-parin sisällä ja pojatkin olisivat tulossa. Ja minä vain istuin yövaatteissa aamukahvilla :)

Soitimpa sitten ensin tytölle ja hän oli jo siirtänyt tapaamisensa huomiselle, kun olisi kuulemma itselläkin tullut liian kiire.
Eipä sitten muuta kuin vaatteet päälle ja pientä tavaroiden keräystä ja lattian lakaisua sekä tiskikoneen tyhjennystä ja täyttöä...peti vielä pedatuksi ja wc-pönttö ja lavuaari pestyksi...ja koti oli valmis ottamaan vastaan vieraita.

Vielä jäi aikaa lukea Sanaa ja hinnoitella muutamat kirpparille menevät tavarat.
Sitten mies soittikin, että tulevat vieraiden kanssa ja mennään käymään kirppiksellä ensin.
Sain siis järjestettyä myös kirppispöytää ja vietyä sinne vähän uutta myyntiin. Enimmäkseen nappikauppaa nyt sananmukaisesti, sillä olin edellisenä iltana pussittanut vähän nappeja myyntiin, kun niitä oli minulla niin paljon.

Ostin kirppikseltä pienen puutarhatontun mökillä olevan Onni-tontun kaveriksi. Ei ollut hinnalla pilattu. siitä oli pala lohjennut ja siksi varmaan oli vain 0,50 e.

Sovimme vieraiden kanssa, että käydään ostamassa makkaraa ja meillä keittämässä kahvit termokseen ja mennään luontopolun nuotiopaikalle paistamaan makkaraa, kun sääkin oli vielä aurinkoinen.

Loppujen lopuksi menimme kuitenkin luontopolun vanhaan uimarantaan, sinne oli joku tehnyt kivistä makkaranpaisto-paikan ja tuonut metalliritilänkin siihen päälle.

Siellä olikin meillä ihan rattoisaa, makkarat paistuivat, Busse kävi uimassa ja kieri hiekassa. Oli ihan rauhallista, muutamat näkemämme ihmisetkin kävelivät vain ohi. Tuuli kävi siihen rantaan, niin että aallot pitivät mukaavaa ääntä. Jälkiruuaksi joimme kahvit kera donitsien.Aterian jälkeen läksimme vielä kiertämään luontopolkua. Minä otin valokuvia ja keräsin kukkakimpun kotiin.

Kalliolta oli kauniit maisemat. Taivas oli mennyt pilveen, mutta lämmintä oli kuitenkin.

Kaunis kimppu muistuttaa meitä retkestämme.

2 kommenttia:

  1. Olit oikea tehopakkaus. Kiireessä sitä kyllä saa tehdyksi tehokkaammin asiat.

    Tuossa nuotiossa paistetut makkarat varmasti maistuivat hyvälle : )

    VastaaPoista
  2. Nuotio makkarat on nams, en ole vielä kyllästynyt, vaikka mekin noita paistellaan paljon laavuilla ja silleen.
    Mukavaa sunnuntai iltaa :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)